Доступність посилання

ТОП новини

Що продають у книгарні Секретаріату Президента.


Тарас Марусик

Київ, 1 листопада 2005 - В книгарні Секретаріату Президента – лише одна книжка українською мовою, і це мистецький альбом “Катерина Білокур”. Весь інший набір друкованої продукції – російською мовою, а тематика вельми цікава: секс, імпотенція, магія і подібне. Про все це стало відомо на останньому брифінгу Олега Рибачука минулої п’ятниці. Подробиці - у рубриці “А мова – як море!” від її ведучого Тараса Марусика.

Тарас Марусик

Цю інформацію оприлюднила журналістка Галина Левицька у формі запитання до голови Секретаріату Президента. Одначе простого запитання не вийшло, воно завдяки Олегові Рибачуку перетворилося у гумористичний діалог. Послухайте уривок з нього.

Галина Левицька

Ми побачили книжки, які тільки російською мовою, і основна тематика – це секс, це “Как повисить імпотенцію”...

Олег Рибачук

О-о-о, і вам це не сподобалося? Погані книжки?

Галина Левицька

Ми хочемо дізнатися від Вас, чому серед цих книжок немає жодної української книжки, немає великого тлумачного словника серед книжок української мови.

Олег Рибачук

А картинки були в книжці? Я зрозумів, це тема наступного брифінгу. Я зайду в цю бібліотеку. Я там не був, мені дуже цікаво, Ви мене дуже заінтригували.

Галина Левицька

Це книгарня, бо там можна купити.

Олег Рибачук

Це книгарня? Дорого?

Галина Левицька

Помірні ціни абсолютно.

Олег Рибачук

Помірні ціни... Тобто Москва тут коректна з нами.

Тарас Марусик

На моє прохання Галина Левицька розповіла, що цю книгарню журналісти виявили кілька тижнів тому, але ніяк не могли раніше пробитися із запитанням на брифінгу.

Коли вони побачили виставлені там книжки, спочатку у них був легкий шок. Відтак вони вирішили пошукати хоч щось українське, і на полиці біля самої підлоги виявили альбом художниці Катерини Білокур.

Пошук тривав.

Галина Левицька

І тут ми виявили найцікавіше: на основних полицях, на видному місці лежать книжки, як сказав, що тут нічого особливого немає, голова Секретаріату Президента Олег Рибачук, це, в першу чергу, російською мовою “Как повисить потенцию”, “Книга о сексе”, “Учебник о сексе”, “Секс и офис”. І це не просто одна-дві книжки, це цілі серії, які займають по дві полиці.

Тарас Марусик

Крім цих шедеврів, є ще й такі: “Полет ночной бабочки”, “О магии и окультизме”, чтиво на кримінальну тематику.

Є й дитячі книжки, але без винятку російською. Навіть три різні “Гаррі Поттери”. А продукція видавництва “А-ба-ба-га-ла-ма-га” тут і не днювала.

Ще одна поличка забита книжками на актуальну для Президента України тему “Все о пчеловодстве”, але чомусь також російською мовою.

Галина Левицька

Питання наступне було, а звідки ви отримуєте всю літературу, яку тут розміщено тут у вашій книгарні?

Без особливої заминки одна досить ще молода дама заявила, що “всю літературу получаєм с Москви, а што”?

Тарас Марусик

Я попросив журналістку Галину Левицьку прокоментувати відповідь голови Секретаріату Президента Олега Рибачука на її запитання.

Галина Левицька

Я б прокоментувала як абсолютного невігласа, людини, яка не хоче поцікавитися тим, що відбувається на території Секретаріату. Він повинен був всім поцікавитися. Бо якщо є добрий господар, знає, що робиться в його хаті, то навіть якщо є бруд у цій хаті, то він його не обминає.

І якщо цей бруд лишився після Віктора Медведчука, бо це Віктору Медведчуку було близьке, то якщо воно близьке і Олегу Рибачуку, тоді маємо дуже сумну картину.

Тарас Марусик

Журналістка Галина Левицька розповіла також, що в книгарні є великий тлумачний словник російської мови Даля, але відсутній тлумачний словник української мови.
XS
SM
MD
LG