Доступність посилання

ТОП новини

Частина депутатів Івано-Франківської облради закликає до порозуміння між обласною облдержадміністрацією та інвесторами.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 7 листопада 2005 (RFE/RL) – Частина депутатів Івано-Франківської обласної ради вважають, що конфлікт, який виник між керівництвом обласної держадміністрації та інвесторами найбільшого в регіоні гірськолижного курорту „Буковель”, дискредитує Прикарпаття. Депутати переконані, що таким чином падає рейтинг інвестиційної привабливості Івано-Франківщини.

Упродовж останнього часу однією з найбільших проблем, яку не вдається вирішити владним структурам на Прикарпатті, є конфлікт довкола гірськолижного комплексу „Буковель”. Черговим кроком у цьому протистоянні стало загострення стосунків між головою обласної держадміністрації Романом Ткачем та директором фірми „Скорзонери” Олександром Шевченком, яка представляє інтереси групи „Приват” і розбудовує „Буковель”.

Голова однієї з депутатських комісій Юрій Романюк у публічному зверненні заявив, що вихід із ситуації, що склалася, єдиний – скликання позачергової сесії обласної ради. У зверненні наголошується, що впродовж цього року сотні мільярди гривень, які мали б бути направлені інвесторами у розвиток „Буковелю”, заморожені на невизначений термін. Сталося це через цілий ряд судових претензій, адресованих керівникам фірми „Скорзонера”, а також відсутністю порозуміння між власниками фірми та всіма гілками влади в області.

У результаті (і на цьому особливо наголошують депутати) формується негативний імідж Прикарпаття в очах усіх потенційних інвесторів. Для того, щоб розв’язати проблему, депутати пропонують запросити на сесію обласної ради всі сторони, причетні до конфлікту. І врешті знайти варіанти для того, щоб гірськолижний комплекс успішно розвивався. І відповідно вислухати всі ті претензії, які має керівництво обласної держадміністрації до роботи фірми, для того щоб вирішити їх і уникати виникнення таких питань у майбутньому.
XS
SM
MD
LG