Доступність посилання

ТОП новини

Гра в хованки з угорськими прикордонниками.


Василь Плоскіна


Угорщина, 10 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) – Останніми днями в прикордонних областях Угорщини, як на сході, так і на заході країни, почастішали випадки порушення прикордонного режиму з боку українських громадян. Найпоширенішими є підробка дорожніх документів і контрабанда цигарками.

Упродовж 2-х годин прикордонники КПП Гедьєшгалом, що на угорсько-австрійському кордоні, затримали 11 українських заробітчан. У всіх на руках були підроблені італійські документи, не дійсні в шенгенській зоні.

За словами старшого лейтенанта Каталін Покорні, представниці прикордонного управління області Дьєр-Мошон-Шопрон, ці громадяни України легально потрапили на територію Угорщини. Проте їхніх угорських віз аж ніяк не достатньо, щоб вільно подорожувати по Австрії та Італії, зауважила вона. Коментуючи цей випадок, офіцер прикордонної служби заявила, що угорська влада найближчим часом вишле українських транзитників із країни. Водночас на угорсько-українському кордоні патрульна служба провела два рейди з виявлення контрабанди сигаретами. В першому випадку угорські прикордонники вночі помітили навантажений гумовий човен. Він рухався з українського боку через річку Тису в напрямку угорського берега. Через деякий час моторний човен відплив назад вже порожнім. Прикордонники натрапили на сумки з контрабандним куревом, там виявилося понад 10 тис. пачок українських цигарок. Обшукавши перелісок у радіусі півкілометра, патрульні затримали чотирьох контрабандистів, громадян Угорщини, які вже чекали на товар.

Ще одну групу контрабандистів, але вже на двох легкових автомобілях, прикордонники затримали удень неподалік залізничного мосту через Тису в Загоні. Вони також мали забрати контрабандні сигарети в пакунках, які хтось із пасажирів міжнародного експресу “Інтер-сіті” викинув із дверей потяга. У сумках були 1.738 пачок цигарок “Прилуки”. Разом з іншою нелегальною партією всі сигарети оцінююються у 20 тис. дол. США, повідомив прес-секретар прикордонного управління в м. Нірбатор.
XS
SM
MD
LG