Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську відбувся продаж місцевої „Криворіжсталі”.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 11 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - На Прикарпатті в результаті проведення аукціону за колишнє військове містечко вторговано майже півтора мільйона гривень. Це найбільша сума, здобута регіональним відділенням Фонду державного майна України на Івано-Франківщині в результаті продажу державної нерухомості.

Продаж колишнього військового містечка, що в околицях Івано-Франківська, на Прикарпатті, вже назвали аналогом продажу „Криворіжсталі”. Уперше за свою історію регіональне відділення Фонду державного майна України виручило за об’єкт, з якого фактично залишились руїни, суму, яка перевищує початкову в десять разів. Початкова ж ціна колишнього військового містечка становила 159 тисяч гривень. Буквально за півгодини за нього заплатили понад півтора мільйона гривень. Відразу стало очевидним, що претендентів на колишнє майно військових приваблює передовсім земельна ділянка, адже вартість земля довкола обласного центру Прикарпаття стрімко зростає. Претендентів на купівлю було сім: шестеро місцевих, одна ж фірма була з Києва. Покупця поки що не називають. Така процедура дозволена аж до того часу, допоки будуть оформлені всі необхідні документи.

Прикметним є також той факт, що завдяки продажу колишнього військового містечка Івано-Франківщина перевищила план надходжень від приватизації на 2005 рік. Експерти з питань нерухомості, частина депутатів міської та обласної рад водночас заявляють, що в Івано-Франківську не проводилося жодного земельного аукціону. Земля ж у місті фактично вся продана. За одну соту в центрі Івано-Франківська, якщо вільна площа ще залишилася, потенційні покупці готові викласти від 10 до 15 тисяч доларів. Депутати небезпідставно запитують у муніципальної влади, чому не проводились земельні аукціони і відповідно не поповнювалась місцева скарбниця, адже фінансові надходження від продажу землі могли становити мільйони гривень, які можна було б спрямувати на вирішення нагальних військових проблем.
XS
SM
MD
LG