Доступність посилання

ТОП новини

Перша п’ятірка виборчого списку – візитівка політичної сили, яка йде на вибори. За яким принципом збираються формувати перші п’ятірки виборчого списку найбільш рейтингові партії і блоки?


Про формування першої п’ятірки Блоку Юлії Тимошенко повідомив сьогодні екс-віце-прем’єр Микола Томенко.

Про формування першої п’ятірки Блоку Юлії Тимошенко повідомив сьогодні екс-віце-прем’єр Микола Томенко.

“Це має бути п’ятірка, яка відповідатиме суспільній підтримці. Тобто, коли ми кажемо, що ми беремо участь у всенародних виборах і претендуємо посісти перше місце, отже,ми претендуємо мати свого прем’єр-міністра, мати своїх керівників уряду в складі нашої команди. У нас немає позиціонування, що у нас в команді буде одна красива співачка, одна топ модель і один спортсмен. Оскільки немає сенсу це робити, все-одно вони ж не зможуть працювати в уряді”.

Микола Томенко не заперечує, що у виборчому списку БЮТу будуть і бізнесмени. Однак, за його словами, всі вони підписуватимуть заяви, що голосуватимуть за зняття депутатської недоторканності.

Раніше принципи формування передвиборчого списку ухвалив у спеціальному документі Народний Союз “Наша Україна”.

Говорить Борис Безпалий: “Всі, хто пропонуватиме кандидатів, регіональні організації, члени ради партії, одразу додаватимуть анкету до кандидатур, які вони вносять. Це робиться для того, щоб можна було оцінити ці кандидатури згідно з тими критеріями, які пропонує “Наша Україна”.

Хто ж входитиме до першої п’ятірки, члени НСНУ поки що не кажуть. За словами Бориса Безпалого, це будуть відомі “помаранчеві” політики. А флагманами списку стануть Президент Віктор Ющенко та Прем’єр Юрій Єхануров.

За яким же принципом формувати передвиборчі списки, керівники Народної Партії Литвина ще не вирішили.

Натомість першу п’ятірку Соціалістичної парті України традиційно формуватиме її лідер Олександр Мороз.

“Регіони України” формуватимуть список своєї партії колективно, на черговому з’їзді.
XS
SM
MD
LG