Доступність посилання

ТОП новини

Правоохоронці Прикарпаття намагаються з’ясувати походження в регіоні синтетичних наркотиків.


Іван Костюк


Івано-Франківськ, 15 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - Традиційні наркотики, що їх виготовляли на Прикарпатті з гірської макової соломки, поступово втрачають свої позиції. Про це заявили правоохоронці. Вони також зауважують, що в регіоні все більшого поширення набувають синтетичні наркотики. Щоправда, міліціонери поки що не можуть виявити канали їхнього надходження.

Ще кілька років тому Прикарпаття, як заявляють правоохоронці, на превеликий жаль, було одним з найбільших у державі постачальником традиційних наркотиків, виготовлених з макової соломки. Зараз, як наголошують міліціонери, макову соломку все більше витісняє марихуана та синтетичні наркотики. Серед молоді найбільшу популярність має так званий наркотик „Екстезі”. Днями співробітники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків обласного управління МВС затримали 23-річного мешканця Галицького району, який активно займався розповсюдженням „Екстезі”. У нього вилучили наркотики та гроші, отримані за вже збутий наркотичний товар.

З початку року, за словами керівника відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків Романа Чекмарьова, в області це вже сьомий задокументований факт збуту наркотиків цієї групи. Окрім цього, виявлено 5 випадків продажу таблеток з галюциногенними властивостями. Правоохоронці зараз, згідно з їхньою заявою, упритул займаються з’ясуванням каналів надходження синтетичних наркотиків на Прикарпаття. Представники відділу боротьби з незаконним обігом наркотиків не приховують, що через своє географічне положення область потрапляє в поле особливої уваги наркокур’єрів. Очевидно, саме через них на Івано-Франківщину завозять партії синтетичних наркотиків. Однак усе це лише на рівні версій. Міліціонери зараз проводять інтенсивний збір інформації щодо кожного випадку розповсюдження наркотичних засобів.
XS
SM
MD
LG