Доступність посилання

ТОП новини

Громадянська партія „ПОРА” протестуватиме в Одесі проти депутатської недоторканності.


Петро Каландирець Одеса, 18 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - Саме напередодні першої річниці Помаранчевої революції активісти ПОРИ поклали квіти до пам’ятника апельсину. На їхню думку, цей фрукт двічі рятував Одесу. Вперше у 1800 році, а вдруге у 2005 році – коли саме помаранчевий колір допоміг Одесі позбутися чиновника, який „її грабував та нищив – Руслана Боделана”.

На проведеній біля пам’ятника апельсину прес-конференції голова громадянської партії „Пора” Роман Дев’ятов повідомив, що різноманітні акції до першої річниці Помаранчевої революції готують і в Одесі.

З найближчого понеділка активісти партії долучатимуться до всеукраїнського паралельного підрахунку невиконаних обіцянок.

Мешканцям міста і області запропонують заповнити спеціальні анкети, які 25 листопада планується передати Президенту України.

19 листопада у Одеському Будинку вчених відбудеться „круглий стіл” на тему : „Рік після Помаранчевої революції”. Подібні заходи ПОРА проводить у всіх регіонах України.

Роман Дев’ятов наголосив, що ПОРА вважає, що за рік громадяни України так не дочекалися втілення в життя багатьох обіцянок нової державної влади.

„Немає обіцяних нових 5 мільйонів робочих місць, немає будівництва житла для малозабезпечених та молоді, відокремлення влади від бізнесу. Не забезпечене пріоритетне фінансування соціальних програм. Досі на свободі перебувають Ігор Бакай, Руслан Боделан, Сергій Ківалов”, - сказав лідер „ПОРИ”.

Саме ці питання стануть головними під час проведення всеукраїнської акції „ПОРА їх спитати”.

Партія „ПОРА” нині проводить в Одесі і збір підписів під вимогою скасування депутатської недоторканності. Вже зібрані близько п’яти тисяч підписів на підтримку цієї ідеї. Всі вони будуть передані до секретаріату Президента, Верховної Ради. Організатори збирання підписів висловили сподівання, що вони стануть вагомим аргументом для негайного скасування Закону, який „ПОРА” вважає антиконституційним.

Роман Дев’ятов повідомив, що в Одесі на початку грудня активісти партії продовжать акції під вимогою звільнення Сергія Ківалова з посади ректора Національної Юридичної Академії. ПОРА вимагатиме негайних дій з боку міністра освіти і науки. Це будуть мітинги, пікети та звернення до різноманітних державних установ.
XS
SM
MD
LG