Доступність посилання

ТОП новини

Керівництво обласної держадміністрації зустрілось зі студентами.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 18 листопада 2005 (RadioSvoboda.org) - У контексті святкування Дня студента керівництво Івано-Франківської обласної держадміністрації вирішило зустрітись з юнаками та дівчатами, які представляють вищі навчальні заклади реґіону. Як з’ясувалося, студенти зараз мають надзвичайно багато проблем. Чи не найгостріша з них – це те, що після закінчення вузів не всі з них зможуть знайти роботу за спеціальністю.

В обласному центрі Прикарпаття зараз навчається 50 тисяч студентів. З нагоди Дня студента влада вирішила довідатись, які ж проблеми зараз хвилюють юнаків та дівчат, що навчаються зараз у вищих навчальних закладах. Голова обласної держадміністрації Роман ткач одразу ж повідомив студентам неприємну новину. За його заявою, на сьогоднішній день місцеві підприємства передовсім мають потребу в кваліфікованих робітниках, а не у фахових менеджерах та управлінцях.

Студенти у свою чергу заявили, що їх хвилює зараз також проблема пільгового проїзду в транспорті, модернізація системи вищої освіти, належне фінансування спортивних секцій, а також ремонт гуртожитків. Керівник області, вислухавши пропозиції, окремо зупинився лише на одному з питань. Роман Ткач наголосив, що Івано-Франківськ зараз перенасичений юристами, економістами та перекладачами. Натомість в області відчувається суттєвий брак щодо таких спеціалістів, як токарі, слюсарі та фрезерувальники.

Голова обласної держадміністрації, щоправда, пообіцяв, що вже з наступного року в області розпочнеться системне формування ринку праці. Студенти також цікавилися вирішенням не лише своїх проблем. Їх турбує нинішній стан доріг на Івано-Франківщині, розвиток нафтовидобувної галузі та перспективи розвитку малих містечок та сіл в реґіоні. Очевидно, юнаки та дівчата таким чином давали зрозуміти керівництву обласної держадміністрації, що саме їм у майбутньому доведеться працювати в уже згаданих малих містечках та селах.

Винахідливість продемонстрували студенти медичної академії та університету нафти і газу. Замість того, щоб ставити запитання вголос, вони подали перелік запитань у письмовій формі. Голова обласної держадміністрації переглянув питання студентів і лаконічно відповів: „Влада обов’язково буде намагатися вирішити ваші проблеми”. Студенти мусили поки що задовольнитися бодай тим, що керівники області чи не вперше за останні роки вирішили зустрітись з ними і обговорити наболілі проблеми.
XS
SM
MD
LG