Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Діагноз – прогноз.



Київ, 18 листопада 2005 року.

Вже майже забуті примхи колишньої зими – пам’ятаєте, тоді у січні надумали розпуститись бруньки, а враження було, наче на вулиці – кінець березня? І знов погода робить дарунки - небачено тендітна осінь – осінь, сповнена туманами і м’яким мороком. Звідки береться така дивна погода, хто професійно досліджує її як це впливає на українців? До дня метеоролога у Звуках Життя „діагноз - прогноз” з Микитою Моїсеєвим.

Ці люди люблять жартувати самі про себе – кажуть „ми помиляємось один раз, але жодня”. Українці до метеорологів теж ставляться скоріше з іронією та недовірою. Зовсім не так, як до їхніх пра-пра-прадідів – жреців. Але судячи з заробітної плати українського синоптика, працювати у службу ідуть якщо не жреці, то принаймні, люди схильні до аскези. Спілкувався з синоптиками Микита Моїсєєв.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Кінець листопада - час для міських прогулянок не найкращий. Але кореспонденти "Звуків життя" вже зранку проходжалися вулицями Києва і питали перехожих - Яку погоду люблять українці? Оксана Забужко на погоду не дуже зважає. Дощ чи вітер не псують письменниці настрою. Головне, говорить вона, мати гарну погоду на душі.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Є люди, які просто не мають професійного права змінювати свій настрій залежно від погоди. І при цьому вони мають знати про погоду усе. Мова не про синоптиків, мова про льотчиків та диспетчерів аеропортів, саме вони - одні з найактивніших споживачів прогнозів гідромецентру. А якщо устаткування дозволяє - ніяка погода не зможе стати перешкодою, аби літак сів на злітну смугу - каже один з керівників Бориспільського Летовища Сергій Мурашкін.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Пам’ятаєте гумореску Михайла Жванецького у виконанні Романа Карцева? "Одеса... плюс двадцять п’ять...Тепло...То буває плюс двадцять п’ять холодно, а це плюс двадцять п’ять... ТЕПЛО!" Кожен з нас сприймає погоду індивідуально. І відповідно, реагує на неї. Лікарі радять тренувати власний організм, тоді жодна погода не позначиться на вашому фізичному стані. Зовсім інша справа - настрій. Він може зіпсуватися, а разом з ним і ваші плани. Щось подібне трапилося з солісткою гурту Таліта Кум Юлією Міщенко.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG