Доступність посилання

ТОП новини

Річницю помаранчевої революції відзначили у Миколаєві.


Петро Каландирець

Покладання квітів
Миколаїв, 22 листопада 2005 (RadioSvoboda.ua) - 22 листопада у Миколаєві, з нагоди першої річниці Помаранчевої революції проведений мітинг біля пам’ятника Тарасу Шевченку.

Поспілкуватись з учасниками заходу прийшли представники влади, народні депутати України.

Міський голова Миколаєва, голова обласної держадміністрації, народні депутати Юрій Діденко та Юрій Ширко поклали квіти до пам”ятника Кобзарю.

Під час виступів представники влади визнали численні недоліки нової влади та наголосили, що робитимуть все можливе для покращення життя мешканців регіону.

Депутат Миколаївської обласної Ради, голова обласної організації партії „Батьківщина” Роман Забзалюк, у своєму виступі на мітингу, висловив подяку учасникам Помаранчевої революції.

„Крок за кроком, як би не було важко, ми досягнемо ситуації, коли кожен громадян буде пишатися своєю державою Україною. У кожній сім”ї буде достаток, а держава буде розквітати за рахунок її економічного потенціалу”, -сказав Роман Забзалюк.

Миколаївський міський голова Володимир Чайка, колишній учасник з”їзду у Сіверськодонецьку, сьогодні висловив думку, що Помаранчева революція була проявом волі народу.

Учасники мітингу
Володимир Чайка:

„Мене сьогодні критикують. Але, як мер міста, я хочу забезпечити спокій для миколаївців, щоб місто спокійно проходило свій шлях становлення як європейського міста. Я радий, що у святкування перших роковин Помаранчевої революції у Миколаєві немає протистояння.

Я безпартійна людина. Для мене головна партія – моя громада”.


Міський голова Володимир Чайка переконаний, що найближчим часом громадяни України все таки будуть пишатися власною країною.

Народний депутат України, Голова крайової організації Народного Руху України Юрій Діденко також був серед учасників святкових заходів. На його думку, учасники Помаранчевої революції стали зразком борців для багатьох країн світу. „Не випадково помаранчевий колір використовують нині чимало опозиційних рухів, як символ мирного спротиву, боротьби за свободу і дотримання прав людини”, - сказав Юрій Діденко.

Юрій Діденко
Лідер миколаївських рухівців висловив жаль, що на сьогоднішній день вдалося виконати не всі з оголошених виборцям обіцянок. „Підстави для розчарування є цілком виправданими. Але стан країни, яка перейшла Президенту Ющенку, був настільки складним, що очікувати швидких змін було практично неможливо”.

До річниці Помаранчевої революції у бібліотеках Миколаєва цими днями триває робота виставок, присвячених подіям на київському майдані Незалежності.
XS
SM
MD
LG