Доступність посилання

ТОП новини

Президент Польщі Александр Квасьнєвський висловив сподівання, що Україна з часом вступить до ЄС і до союзу НАТО


Про це він заявив, прибувши сьогодні до Києва зі своїм останнім на президентській посаді дводенним офіційним візитом.

Віктор Ющенко та Александр Кваснєвський
Про це він заявив, прибувши сьогодні до Києва зі своїм останнім на президентській посаді дводенним офіційним візитом.

Вітаючи Україну, Квасьнєвський сказав: «Я радий, що в останній місяць свого президентства можу приїхати з офіційним візитом до Києва, до України. Це для мене дуже символічно, тим більше, що цей візит відбувається майже в першу річницю Помаранчевої революції в Україні. Я впевнений, що ми й надалі співпрацюватимемо, демократія в Україні буде зміцнюватися, і Україна вступить до Євросоюзу й до НАТО».

Сьогодні Квасьнєвський зустрівся з Президентом України Віктором Ющенком і вручив йому польську Нагороду Орла, яку Ющенкові присвоїли в грудні минулого року. Престижну нагороду, яку заснував відомий польський діяч Ян Карскі, Ющенко отримав за «відвагу, з якою він вів свою країну й її суспільство до європейських демократичних цінностей і за розбудову кращого майбутнього в українсько-польських стосунках на засадах того, що немає незалежної України без незалежної Польщі і немає незалежної Польщі без незалежної України». Нагорода має суто почесний характер: до неї додається статуетка орла, проєкт якої схвалив сам засновник нагороди Ян Карскі, натомість жодної фінансової винагороди немає, бо, як казав Карскі, «гідність не перераховується на гроші».

Александр Квасьнєвський отримав від Віктора Ющенка український орден «За заслуги» 1 ступеня – за «внесок у розвиток і зміцнення стратегічного партнерства двох країн і зміцнення авторитету України на міжнародній арені».

Президенти також обговорили становище в обох державах і відносини між ними. Квасьнєвський висловив упевненість, що стосунки не зміняться внаслідок парламентських і президентських виборів у Польщі й майбутніх парламентських в Україні.
XS
SM
MD
LG