Доступність посилання

ТОП новини

Справу щодо вбивства Георгія Гонгадзе передали до Верховного суду України


Про це заявив сьогодні речник Генпрокуратури Олексій Бебель: “Генпрокуратурою України 23 листопада 2005 року направлено до ВСУ для визначення підсудності кримінальну справу за звинуваченням трьох осіб у вчиненні злочинів про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. В іншій частині у кримінальній справі про вбивство журналіста продовжується досудове слідство”.


Про це заявив сьогодні речник Генпрокуратури Олексій Бебель:

“Генпрокуратурою України 23 листопада 2005 року направлено до ВСУ для визначення підсудності кримінальну справу за звинуваченням трьох осіб у вчиненні злочинів про вбивство журналіста Георгія Гонгадзе. В іншій частині у кримінальній справі про вбивство журналіста продовжується досудове слідство”.

Питання щодо організаторів вбивства, за словами пана Бабеля, кримінальний кодекс забороняє коментувати.

Адвокат матері загиблого журналіста Андрій Федур вважає несподіваним факт передачі справи Георгія Гонгадзе до Верховного Суду. На його думку, це може затягти судовий процес.

Андрій Федур: “Прокурор за Законом зобов’язаний був направити справу до Апеляційного суду. У разі необхідності зміни підсудності, передачі справи з одного суду до іншого суду – лише в такому випадку може Верховний суд у відповідності до статті 38, за наявності до того законних підстав, передати справу з одного Апеляційного суду до іншого Апеляційного суду”.

Раніше Андрій Федур заявляв, що не розуміє логіки Генеральної прокуратури, за якою звинувачення у вбивстві журналіста Ґонґадзе висунуто лише чотирьом міліціонерам.
XS
SM
MD
LG