Доступність посилання

ТОП новини

В Україні є один Генпрокурор, заявив сьогодні Олег Рибачук


Голова Секретаріату Президента стверджує, що призначення нового керівника Генпрокуратури Олександра Медведька відповідає Конституції.

Голова Секретаріату Президента стверджує, що призначення нового керівника Генпрокуратури Олександра Медведька відповідає Конституції.

Олег Рибачук: “Я думаю, що відповідь на це запитання лежить у політичній площині. Давайте разом почекаємо, яка ж політична сила надасть політичний притулок колишньому генеральному прокурору України. Я стверджую, що в Україні є один легітимний генеральний прокурор, i це не Пiскун”.

А міністр юстиції Сергій Головатий вважає, що намагання Піскуна виконувати невластиві йому обов’язки кримінально відповідальними. Сергій Головатий.

“На Піскуна суд не поклав обов’язків виконувати рішення. Коли він каже, що буде видавати накази, хоча він повинен знати, що є стаття 353 Кримінального Кодексу, якою передбачена відповідальність за самовільне присвоєння владних повноважень та звання службової особи. Чи в цьому випадку Міністерство внутрішніх справ, Луценко, не можуть порушити кримінальну справу? Думаю, що може. Так само, як може і Медведько порушити кримінальну справу. По багатьох статтях інших є підстави порушити проти Піскуна справу за такі речі”.

Шевченківський суд м. Києва визнав звільнення Святослава Піскуна з посади Генпрокурора недійсним. Пізніше на цю посаду Президент призначив Олександра Медведька.
XS
SM
MD
LG