Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Адам та його ребро.



Київ, 25 листопада 2005 року.

Коли Бог сотворив першу людину на землі - Адама, він узяв його ребро із з нього виліпив йому пару - жінку Єву. Згодом, поборники фемінізму вважатимуть, що таким чином жінка постала як другорядна, підпорядкована чоловікові істота. Жінки вирішили взяти реванш і довести, що вони нічим не гірші від сильної половини людства. Жінки здобувають освіту, роблять карьєру, ініціюють розлучення, займаються бізнесом. А чи стали вони сильнішими від того? Чи вдалося їм відстояти своє право бути ЖІНКОЮ?

Про це сьогодні у міжнародний день боротьби за ліквідацію насилля над жінками у "Звуках життя" – АДАМ ТА ЙОГО РЕБРО - з Надією Шерстюк і Микитою Мойсеєвим

Радянські кінофільми і книжки пропагували такий собі образ вольової і сильної жінки-трудівниці. Прекрасну половину людства саджали на трактори, запускали в космос, примушували піднімати штангу і кидати молот. А Микиту Моїсеєва вразила інша - "жіноча" професія-прибиральниця в чоловічому туалеті. Про це його репортаж.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Традиційно годувальником сім’ї вважають чоловіка. Однак фактично жінки можуть і вміють заробляти гроші - і тому все частіше можна почути про родини, у яких про дитину піклується батько. Кореспондентка Звуків Життя Леся Штогрин - яскравий приклад "дієвої леді". Щоранку лишає сина на батькову турботу.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Тридцять років тому у Великобританії ухвалили закон, який забороняє дискримінацію жінок, зокрема, їхнє право на працю. Незважаючи на це, результати опитувань засвідчили, що три чверті працедавців не беруть жінку на роботу, якщо у них є підозри, що вона може завагітніти. У такому випадку працедавець мусить надати жінці шестимісячну відпустку, а це удар по бізнесу. Але зі статевою дискримінацією в Англії все таки воюють, на рівні мовного етикету. Розповідає кореспондент радіо Свобода у Лондоні Олекса Семенченко.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Кожна шоста жінка на Земній кулі потерпає від побоїв удома від власних чоловіків - це дані зі звіту Всесвітньої організації охорони здоров’я. Українська ж статистика свідчить - більше половини жінок зазнають насилля у родині. Насильство може бути і вербальним, і економічним - заборона працювати наприклад, або жорсткий контроль за витратами. До слова, на роботу більш охоче беруть молодих чоловіків - каже директор київської молодіжної біржі праці Микола Гищак.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG