Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі погрозами зірвали акцію проти Сергія Кивалова.


Петро Каландирець

Одеса, 1 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - 1 грудня в Одесі біля стін Національної юридичної академії мала відбутися акція громадянської партії „ПОРА”. Організований пікет мав за мету протест проти подальшого перебування на посаді ректора цього навчального закладу, колишнього голови ЦАК Сергія Кивалова.

Присутність близько сотні активістів партії „ПОРА” під стінами академії зустріла шалений спротив з боку охоронців юридичного вузу та групи невідомих молодиків. Вони, застосовуючи силу, затягнули у двір академії кількох учасників акції і прагнули своєрідним чином пояснити активістам партії ставлення, за їхніми словами, ректора Кивалова до подібних політичних заходів.

Одному із журналістів, який збирався фіксувати ці події на плівку, охоронці Одеської національної юридичної академії заявили наступне: „Якщо десь це надрукуєш, ми тебе погрузимо, вивеземо за місто і закопаємо”.

Кремезні молодики у цивільному погрожували учасникам акції, висловлювали образи на адреси Президента України та Одеського міського голови та робили відчайдушні спроби з”ясувати прізвища організаторів акції проти Сергія Кивалова. Цього дня погрози на свою адресу почув і віце-президент правозахисного фонду „Рутенія” в Одесі Олександр Орлов.

Громадянська партія „ПОРА” у поширеному сьогодні пресовому повідомленні наголосила, що не збирається відмовлятися від мирних пікетів і заявила про намір все-таки провести багатолюдну акцію в Одесі 2 грудня.

Партійні активісти звернулися до керівництва органів правопорядку з проханням забезпечити охорону мирних громадян від представників охорони Одеської національної юридичної академії, які прагнути перешкоджати проявам волевиявлення серед одеситів. Голова Одеської обласної організації партії Народний Союз „Наша Україна”, народний депутат України Олексій Козаченко в інтерв”ю Радіо „Свобода”, засудив організаторів протистояння, спровокованого прихильниками колишнього голови ЦВК.

Олексій Козаченко: „Ці молодики, які прижали вуха під час перемоги Помаранчевої революції зараз відчувають безкарність за скоєні під час минулих виборів злодіяння. Вони розправляють плечі і сподіваються на реванш у березні 2006 року. Сергій Кивалов тут є показовою особистістю”.

За словами Олексія Козаченка, НСНУ у різних регіонах України продовжує збір підписів під вимогою притягнення Сергія Кивалова до кримінальної відповідальності. Найближчим часом акція під таким гаслом буде проведена і у Києві під стінами Генеральної прокуратури України.
XS
SM
MD
LG