Доступність посилання

ТОП новини

Проросійські радикали розпочинають в Криму “національно-визвольну боротьбу” російського народу.


Володимир Притула Симферополь, 2 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - В Криму проросійські радикали розпочинають “національно-визвольну боротьбу” російського народу за “воз’єднання Криму з Росією”. Про це керівники “Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” повідомили у п’ятницю на прес-конференції у Симферополі.

Лідер Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Святослав Компанієць заявив на прес-конференції, що Крим і Севастополь “незаконно анексовані Україною” і їх слід “негайно повернути справжньому власнику – Росії”: “Наше головне завдання – це воз’єднання Криму і Севастополя зі своєю історичною Батьківщиною і це ми вже зараз робимо. Найближче наше стратегічне завдання – підняття всього російського народу Криму, Новоросії на національно-визвольну боротьбу за це воз’єднання. А головне стратегічне завдання – воз’єднання росіян у трикутнику Таллінн-Кишинів-Симферополь. І не приховуємо, що далі – воз’єднання великої Росії!”, - заявив лідер Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія”.

Спершу Святослав Компанієць наголосив, що ця боротьба буде мирною і в межах закону. Але потім заявив, що вороги мирно боротися не дадуть: “Нам стало зрозумілим, що Захід – Польща і Західна Україна ніколи не дадуть нам мирним еволюційним шляхом воз’єднатися з нашою милою вітчизною, потрапити туди, де нам дуже добре, дуже комфортно за будь-якої влади. Тому що у нас своя мова, своя культура, свій менталітет”, - сказав Святослав Коломієць. За його словами, політична система Східної України не спрацювала – Партія регіонів розвалилася і зрадила своїх виборців, а багаточисельні проросійські організації залишили росіян біля розбитого корита, тож треба готувати населення до масових виступів. Пан Коломієць переконаний, що немає чого розраховувати кримчанам і на путінську Росію.

Тим не менш, зараз активісти Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” готують низку петицій до Державної Думи і президента Росії Володимира Путіна з вимогою негайно подати позови проти України до міжнародних судів і відібрати у неї Крим. Заступник голови Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія” Валерій Поддячий каже, що на українське керівництво слід тиснути усіма можливими способами: “Треба викрити той міф, який нав’язують, що кримське питання вирішене. Воно не вирішене. І те, що ми зараз перебуваємо у складі України – це тимчасове явище. Україна звідси з Криму рано чи пізно піде. Наше завдання – щоб вона звідси пішла швіидше красиво і гідно. Треба допомогти українському керівництву ініціювати процес повернення Криму і Севастополя до Росії”, - заявив Валерій Поддячий, один з керівників Народного фронту “Севастополь-Крим-Росія”.

Цього тижня про радикалізацію боротьби проти української влади повідомила також молодіжна проросійська організація “Прорив”. Її активісти заявили, що переходять до “жорстких і радикальних форм роботи”. Більшість місцевих спостерігачів пов’язує радикалізацію політики у Криму з початком передвиборчої кампанії, але деякі з них – ще й з посиленням роботи російських спецслужб.
XS
SM
MD
LG