Доступність посилання

ТОП новини

Угода про співпрацю між службами МНС.


Василь Плоскіна

Угорщина, 1 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) – Підписанням угоди про співпрацю завершилась у середу в Мішкольці зустріч керівників служб цивільної оборони та структур, які займаються ліквідацією наслідків стихійних катастроф, з чотирьох держав, у тому числі України. Документ закріпив правові основи фахових стосунків між спеціалістами даної сфери з України, Угорщини, Італії та Словаччини.

На думку учасників зустрічі в Мішкольці, крім узгодження потенційних зусиль кожного з партнерів, ця угода також містить важливі загальноєвропейські підходи до такого поняття, як безпека громадян під час стихійного лиха, техногенних катастроф тощо. На цьому заході пролунала думка про те, що упродовж останніх 10 років у межах Європейського Союзу й країнах, що межують з ним, надзвичайно гостро постають проблеми, пов’язані з ліквідацією наслідків природних катаклізмів. Підполковник Дьєрдь Лешко, який представляв у Мішкольці угорську сторону, зокрема сказав, що ефективна й результативна робота рятувальних служб вимагає вироблення нових методів і системних підходів у питанні захисту населення і матеріальних цінностей.

Промовець додав, що дана угода, передусім, слугуватиме посиленню безпеки людей, які потрапили у біду, за рахунок узгоджених й оперативних дій структур цивільної оборони та інших спеціальних служб Карпатського єврорегіону та деяких локальних територій Південної Європи (CADSES), куди входять Україна, Угорщина, Італія та Словаччина. Фахові контакти, про які згадує угода, розраховані на тривалий час, наголосив підполковник Лешко. Водночас він повідомив, що домовленість між партнерами з чотирьох країн також передбачає спільні дії цивільних та військових служб цих держав у районі стихійного лиха.

Очікується, що для іноземних учасників ліквідації наслідків таких катастроф передбачать спрощений порядок переходу державних кордонів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG