Доступність посилання

ТОП новини

На практиці незаконного будівництва в Одесі поставлять крапку.


Петро Каландирець

Працює сучасний кран
Одеса, 5 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Українське причорноморське місто стало першим, яке реалізує на практиці обіцянки нової державної влади в Україні припинити незаконне будівництво елітного житла, яке тривало без будь-яких на це дозволів, а у разі необхідності вдаватися до рішучих кроків для відновлення законності. В Одесі триває вже другий етап демонтажу двох незаконно побудованих поверхів елітного житлового комплексу „Орфей”, розташованого поруч з мальовничим Одеським театром опери і балету.

Після першого етапу, який передбачав розбирання елементів даху, нині будівельники приступили до демонтажу конструкцій монолітного бетону.

Начальник управління архітектури і градобудівництва Одеської міської ради Володимир Колокольников відзначив, що „згадані конструкції житлового комплексу опинилися набагато складнішими, ніж це передбачалося раніше. Достатньо потужним є армування, висока якість бетону. Розрізані елементи каркасу і окремими частинами він буде вирізатися та опускатися вниз за допомогою сучасних кранів”.

Демонтаж монсарди
До робіт підключилися два сучасних крани та німецьке обладнання, яке дозволяє виконати роботи на професійному рівні.

Рішення ухвалюються лише згідно з проектом робіт.

Володимир Колокольников щодня відвідує місце проведення демонтажу і запевнив, що роботи у житловому елітному комплексі „Орфей” здійснюються під контролем провідних фахівців міста.

„Можливий негативний вплив на будинок Одеського оперного театру категорично виключений. Демонтаж триває у спокійному режимі, з метою уникнення передачі деформації на несучі шари фундаменту будинку . Враховуються усі рекомендації фахівців”, -сказав Володимир Колокольников.

Начальник управління архітектури і градобудівництва Одеської міської Ради висловив думку, що демонтаж двох незаконно добудованих поверхів може тривати трохи більше тижня.

Заступник Одеського міського голови Михайло Кучук, включно з вихідними днями, щодня слідкує за виконанням робіт. За його словами, проектанти уважно вираховують вагу кожної конструкції.

Другий етап демонтажу
„Робота важка і проводиться досить фахово, якщо врахувати, що досвіду демонтажу подібних конструкцій у нашому місті немає”,- наголосив Михайло Кучук, повідомивши, що організатори демонтажу запровадили усі можливі заходи безпеки для будинку оперного театру, навколишніх будинків та будівельників, які здійснюють демонтаж.

Не зайвим буде зауважити, що більшість опитаних кореспондентом одеситів схвально поставилися до рішення про демонтаж двох незаконно добудованих поверхів елітного житлового комплексу „Орфей”. Вони назвали це відновленням справедливості і висловили переконання, що нинішня одеська влада докладе усі можливі зусилля для збереження оперного театру і відновлення історичної частини міста, яка за часів керування команди Руслана Боделана зазнала майже повного руйнування.
XS
SM
MD
LG