Доступність посилання

ТОП новини

7 грудня оголосять увесь список БЮТ.


Віктор Міняйло Київ, 6 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - До блоку Юлії Тимошенко входитимуть особистості, а не партії”, - заявив на брифінгу керівник Центрального виборчого штабу БЮТ Олександр Турчинов. Щоправда жодної особистості він не назвав, а закликав почекати до міжпартійного форуму, який відбудеться 7 грудня.

Олександр Турчинов почав з системних провокацій, які хтось здійснює проти його блоку. То людей запрошують до “Макдональдсу” відсвяткувати день народження Юлії Тимошенко, то на концерт з безкоштовним пивом, з нагоди 7-го з’їзду БЮТ. Олександр Турчинов:

“Це не просто чорний Пі-Ар, це системна провокація. Мета цієї провокації – зірвати між партійний з’їзд нашого блоку і безумовно викликати величезне роздратування людей, які прийдуть на безкоштовний концерт і не зможуть його відвідати. Ми проведемо розслідування. І сподіваємося, що президент України є гарантом для усіх громадян щодо права на чесні вибори, а не тільки для НСНУ”.

А щодо виборчого списку, то керівник штабу БЮТ зазначив, що там будуть особистості, а не блоки:

“Принцип, який ми закладаємо в побудову нашого блоку – це те, що блок не є партією. Це є блок особистостей. Партії виконують виключно технічну функцію саме побудови блоку. А блок будується з особистостей. Не обов’язково їх членство в “Батьківщині”, або УСДП. Це можуть бути і позапартійні люди, і таких в нашому списку буде достатньо багато”.

Серед особистостей, Олександр Турчинов назвав найкращих людей з УРП “Собор” - Левка Лук’яненка, Григорія Омельченка, Володимира Шовкошитного. А от депутата Олександра Волкова, він не назвав, а зазначив, що цей бренд не зовсім підходить для БЮТ. А сам Волков мені зізнався, що запрошення на з’їзд ще не отримував.

А ще Олександр Турчинов критикував чинний уряд:

“Ті процеси, які започаткувала Юлія Тимошенко, сьогодні блокуються. Сьогодні екс- олігархи знову отримали цей статус щодо спливу на політичні події, як в урядових кабінетах, так і в кабінетах адміністрації президента. Ми не бачимо рішення суду щодо Нікопольського феросплавного заводу, а пан Пінчук розповідає про переговори щодо мирової угоди. Ми вважаємо, що це не помилки – це позиція”.

Прояснити позицію влади я попросив члена президії народного союзу “Наша Україна” Миколу Катеринчука:

“Ці всі елементи чорного Пі-Ару використовуватимуться на виборах. Тому я залишаюся на позиції, що помаранчеві повинні йти разом, щоб не було підозр, хто комусь там щось робить. А будь які речі, і навколо Тимошенко, і навколо Президента, і обох наших команд – це ганьба. Я проти цього. Треба виходити до людей з позитивом.”

Точніше з чим саме виходитиме до людей БЮТ з’ясуємо 7 грудня, коли відбудеться міжпартійний з’їзд Блоку і оголосять увесь список. Цікаво, що про його склад мало що знають навіть ті особи, які завжди вважалися близькими до лідера блоку.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG