Доступність посилання

ТОП новини

Івано-франківська мерія виділяє земельні ділянки для інвесторів.


Іван Костюк

Івано-Франківськ, 6 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Івано-Франківська мерія розпочала реалізацію проекту щодо виділення земельних ділянок для майбутніх інвесторів. Чиновники заявляють, що на ці ділянки виготовлено всю необхідну технічну документацію і впродовж дня інвестор зможе розпочати на них будівництво фірми і відповідно якомога швидше випускати продукцію.

Упродовж усього року Івано-Франківська міська рада доклала всіх зусиль для якомога ширшої реклами Хриплинського промислового вузла. Ця промислова зона розташована в південно-східній частині обласного центру Прикарпаття. Її площа перевищує 400 гектарів. Міська влада планує повністю передати її в розпорядження інвесторів. Заступник мера Івано-Франківська з економічних питань Олег Синютка заявив, що це будуть знеособлені земельні ділянки, більш відомі в Європі під назвою „гренфілд”.

Міська влада вже розробила й затвердила відповідні положення та процедури з виділення та оформлення ділянок для ймовірних власників або ж орендарів. Інвесторам пропонуватимуть земельні ділянки площею по шість гектарів. Ціна квадратного метра на цих ділянках – 21 гривня. Вартість оренди за умови будівництва виробничих приміщень – 98 копійок. До земельних ділянок влада також зарахувала всю транспортну та комунальну інфраструктуру.

Окрім цього, інвесторам обіцяють цілу низку пільг. Зокрема потенційний інвестор упродовж дня отримає технічний паспорт земельної ділянки, дозволи всіх відповідних управлінь та служб і може відразу розпочинати власну справу. Варто також зауважити, що це перший у державі проект з виділення знеособлених земельних ділянок. І представники Івано-Франківської мерії заявляють, що його реалізація дасть можливість внести необхідні зміни в чинне законодавство, щоб полегшити інвесторам доступ до землі. Івестори ж, передовсім вітчизняні, вже зацікавились такими пропозиціями. Принаймні так вони заявляли під час міжнародного форуму „Івано-франківський регіон: інвестиційні можливості”, що днями відбувся на Прикарпатті.
XS
SM
MD
LG