Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі говорили про вибори 2006 року.


Петро Каландирець Одеса, 7 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Законодавство, яке стосується проведення виборів до Верховної Ради України та місцевих органів влади, агітаційної кампанії та роботи ЗМІ під час виборчих баталій. Ці теми стали головними під час проведення Консультаційної Ради політичних партій при Одеському міському голові. Відтепер до плідної діяльності Ради приєдналися і місцеві організації Трудової партії України та Партії Патріотичних Сил.

Учасники заходу затвердили регламент роботи Політичної консультативної Ради.

Наталка Чайчук
Начальник управління внутрішньої політики Одеської міської Ради Наталка Чайчук зачитала на засіданні заяву про вихід з Партії “Реформи і порядок”.

„Займаючись підготовкою виборчих кампаній 1991 року, я свідомо розумію, що як партійний діяч, я не зможу працювати на повну силу. Чиновники мають бути об’єктивними, а їхні дії -прозорими. Після виборів 2006 року ми будемо працювати за новим законодавством. Отож, мої зобов’язання перед ПРП можуть мені заважати бути незаангажованою. Мій вихід з партії дозволить об’єктивно виконувати покладені на мене обов”язки”,- сказала в інтерв’ю радіо „Свобода” Наталка Чайчук.

Перед присутніми на засіданні Політичної консультативної Ради виступили секретар Одеської міської Ради Олександр Прокопенко, начальник бюро естетики міського середовища та зовнішньої реклами Геннадій Ревтович, голова судової палати у цивільних справах апеляційного суду Одеської області Григорій Колесніков та інші.

Після виборів 2006 року, якщо не будуть внесені відповідні зміни, у новообраній Одеській міській Раді буде 100 народних обранців, обраних за партійними списками.

Особливу увагу у присутніх викликав процес підготовки в Одесі списків виборців для голосування. Робочу групу очолив перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв.

Учасники засідання Ради в Одесі
За словами керівника оргвідділу Одеського міськвиконкому Марини Броварської, нині при кожній з чотирьох районних державних адміністрацій щодня, крім неділі, працюють спеціальні робочі комісії, які займаються перевіркою наявних списків. Керівники районних груп вже закликали мешканців міста прийти і перевірити правильність наведених у списках виборців даних. На сьогоднішній день робочі групи вже відвідали 54. 995 осіб. Вже виявлені чимало недоліків. З цього приводу подані 9.095 заяв. Інформаційна база багатьох районних відділів МВС в Одесі є застарілою. До 1 лютого 2006 року триватиме кропітка робота для усунення наявних проблем. Фінансування цієї роботи повністю відбувається за рахунок органів місцевого самоуправління.
XS
SM
MD
LG