Доступність посилання

ТОП новини

Семінар МРІ США в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 9 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Семінар для прес-секретарів політичних партій провели 9 грудня в Одесі. Його організатором виступив міжнародний інститут Сполучених Штатів Америки.

Це вже 9 подібний семінар в Україні. У планах міжнародного інституту є проведення семінарів для прес-секретарів політичних партій ще у 9 областях. Така просвітницька робота в Україні триває вже дванадцять років.

Керівник програми МРІ Брайєн Меффорд в інтерв’ю радіо „Свобода”, висловив думку, що, найімовірніше, у найближчому часі в Україні не буде двох найбільш впливових політичних партій, на прикладі США.

„Україна має шанс розвинути парламентську систему європейського зразка, коли у Верховній Раді будуть представлені 5, 6 або 7 впливових партій”,- сказав пан Меффорд.

На семінарі в Одесі з прес-секретарями різних політичних партій спілкувались керівник МРІ у Сербії Кен Брікер, журналіст телекампанії „5 канал” Євген Глібовицький та асистент програм МРІ Олександр Примостко.

На проведеній сьогодні ж зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем мова йшла про можливості надання Міжнародним республіканським інститутом допомоги адміністрації міста з організації роботи засобів масової інформації, співпраці з громадськістю.

Стало відомо, що мер Одеси вже підписав розпорядження про проведення 23 грудня сесії міськради, на якій буде сформований новий склад міської територіальної виборчої комісії.

Триває підготовка до наступних виборів. Значна увага приділяється перевірці списків виборців.

Едуард Гурвіц висловив сподівання, що вибори 2006 року пройдуть у причорноморському місті чесно, прозоро і без порушень.

Щоправда, за словами міського голови, Україна і її регіони повною мірою ще не готові до проведення виборів за партійними списками.

Зустріч у мерії Одеси
Цю думку підтримав в інтерв’ю радіо „Свобода” і заступник Одеського міського голови Володимир Курінний.

„Одеса готова настільки, наскільки готова ціла країна. Тут немає жодної різниці. Ці вибори будуть першими повністю за партійними списками, і Одеса до цього повною мірою не готова. Не готові і політичні гравці в Україні, хоча час на підготовку був. На мою думку, вже на старті виборчої кампанії вони відчули, що не є достатньо готовими до нових правил гри. З іншого боку, іншого шляху у нас немає. Ми маємо зробити перші кроки. Можливо, будуть помилки і проблеми. Через це пройшли більшість країн світу. Пройде і Україна”, - сказав Володимир Курінний.

Заступник Одеського міського голови Володимир Курінний висловив сподівання, що проведення семінарів МРІ США в Одесі сприятиме становленню демократичних процесів, зокрема, на Півдні України.

Гості подякували міській владі за сприяння у організації семінарів і висловили переконання, що такі кроки є „проявом відкритості нової адміністрації Одеси”.
XS
SM
MD
LG