Доступність посилання

ТОП новини

В Криму пташиний грип перестав бути проблемою.


Володимир Притула Симферополь, 14 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - В Криму пташиний грип перестав бути проблемою – місцеві засоби масової інформації пишуть про нього уже не як про серйозну загрозу, а як про прикре непорозуміння. Представники кримського главку Міністерства з надзвичайних ситуацій теж закликають пресу і населення не драматизувати ситуацію.

Представники різних урядових структур, які опікуються боротьбою з поширенням пташиного грипу в Криму, зараз виясняють, у скількох же населених пунктах ця небезпечна для людей хвороба домашньої птиці виявлена. За даними медиків – у 21-му, представники МНС учора повідомили про 12 сіл, а сьогодні кажуть про 11.

Керівник прес-групи кримського главку Міністерства з надзвичайних ситуацій Володимир Іванов розповідає про ситуацію в зоні, враженій пташиним грипом: “На сьогодні підрозділи МНС працюють в 11 населених пунктах. Всі ці села розташовані у Джанкойському, Нижньогірському і Совєтському районах. З початку робіт 3 грудня до сьогоднішнього ранку загалом з населених пунктів вилучені понад 53 тисячі голів птиці. Виплата компенсацій згаданих сіл триває згідно з наміченим графіком. Гроші представники населення отримують одразу ж, практично, після підписання відповідних актів на утилізацію”, - повідомив Володимир Іванов.

Тим часом головний державний ветеринарний лікар Симферополя Людмила Логвинова заявила представникам преси, що пташиного грипу в адміністративному центрі автономії, про що повідомлялося раніше, насправді немає. За її словами, масова загибель птиці в Симферополі викликана не пташиним грипом, а тим, що курей і качок перевозили в мішках під час протиепідемічних заходів. Оприлюднивши цю версію, пані Логвинова повідомила, що перші аналізи на наявність віруса пташиного грипу у симферопольських курей показали негативний результат.

Немає пташиного грипу в Криму і в людей. Каже Володимир Іванов: “За даними Міністерства охорони здоров’я, інфіковані особи серед населення не виявлені. На сьогодні вакциновані понад 26 тисяч осіб, в тому числі – 4 тисячі 593 дитини”, - повідомив представник кримського главку Міністерства з надзвичайних ситуацій України Володимир Іванов. Він же закликав пресу і населення не драматизувати ситуацію, що виникла у зв’язку з виявленням у Криму пташиного грипу. За його словами, вона повністю перебуває під контролем властей.
XS
SM
MD
LG