Доступність посилання

ТОП новини

Довідник із європейської інтеграції з’явився в українському Інтернеті.


Віктор Міняйло Київ, 12 грудня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Вперше в Україні базу даних з європейської інтеграції зібрали упорядники Електронного довідника, який сьогодні презентували у Києві. Роботу виконали фахівці Центру миру, конверсії та роззброєння за підтримки Міжнародного фонду “Відродження” і Фонду “Євразія”.

Довідник розрахований на всіх, хто цікавиться європейською інтеграцією і являє собою електрону базу в Інтернеті та на електронних носіях СД. Говорить Директор Центру миру, конверсії та роззброєння Олександр Сушко:

“Перше в Україні зведення максимально наявної інформації про українсько-європейські відносини, європейську інтеграцію України, а також про усі ті організації, які займаються питаннями європейської інтеграції, як в Україні, так і в країнах ЄС, в країнах-кандидатах. Велику інформацію про окремих осіб, які працюють, чи то в державних органах, чи то в аналітичних центрах, чи в медіа, займаючись європейською і євроатлантичною інтеграцією”.

А менеджер Європейської програми міжнародного фонду “Відродження” Ірина Солоненко розповіла про 2 основні цілі, яких дотримувалися під час створення довідника з Європейської інтеграції:

“По перше – це підвищення обізнаності громадськості і окремих професійних груп з питань європейської інтеграції. І по-друге – це консолідація розпорошених зусиль з питань європейської інтеграції. Я б хотіла наголосити на другому аспекті, оскільки, на нашу думку, вже сьогодні в Україні створена критична маса, проектів громадських організацій, експертів, людей в органах державної влади, людей, які займаються цими питаннями. Але, через брак консолідації цих ініціатив європейська консолідація ще не стала справою суспільства в Україні. Отже, цей довідник, ми сподіваємося, зробить крок у цьому напрямку”.

Ну, а про принципи, якими керувалися під час створення довідника говорила на презентації керівник проекту Центру миру конверсії та зовнішньої політики України Олена Пристайко:

“Перш за все – це доступність інформації. Інше – це практичність інформації. Ми насамперед виходили з інтересів наших майбутніх користувачів. Тобто, студент, викладач, бізнесмен і журналіст зможе знайти інформацію на цьому диску, присвяченому європейській інтеграції. Крім цього, ми користувалися лише відкритими джерелами наповнення інформації. Інформація має практичний характер. Крім цього, що є найголовнішим – це актуальність і постійне оновлення інформації”.

Очікується, що довідник реально сприятиме поступові України в європейському напрямі. Про це говорив Михайло Мінаков, директор з розвитку Фонду “Євразія”:

“Підтримка євроінтеграційних намагань України, є одним з найголовніших завдань. Якраз база даних – це один з кроків, важливих кроків, які дозволять громадянському сектору співпрацювати краще з іншими секторами, з бізнесом і урядом”.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG