Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Квартирне питання.



Київ, 15 грудня 2005 року.

Понад дві третини українців потребують кращих житлових умов. Це підрахунки Держкомунгоспу. І якщо ще у дев’яностому році квартири від держави отримали понад двісті тридцять тисяч сімей, то вже у двотисячному - майже удесятеро менше. Однак українці не перестали менше мріяти про власний дах над головою. Що можна зробити для здійснення цієї мрії вже сьогодні і які прогнози на наступний рік? Досліджують Звуки Життя "квартирне питання" з Віолою Бурдою.

Євгенія, за її власними словами має непогані статки, втім може дозволити собі лише квартиру на околиці. Працює в одному з київських банків юристом - сама чотири роки тому приїхала у столицю з Авдєєвки Донецької області. У гості до Євгенії ходила Наталка Коваленко:

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У Харкові квартири на околиці міст за ціною наближаються до квартир у центрі - однокімнатна - від тридцяти тисяч доларів. На околиці - вже двадцять тисяч. При тому, що середня зарплатня харків’янина складає близько шестисот гривень. А у Львові за останній рік - через ажіотаж - ціни стрімко ростуть - господарі квартир намагаються продати свою житлову площу дорожче, ніж їхні знайомі. Однак Середня зарплатня у Львові, яку вважають - достойною - це тисяча гривень:

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Столичне життя скрізь схоже - великі відстані, вищі, ніж в інших місцях ціни, дорожче житло. І хоча орендувати квартиру у Лондоні - справа для студента майже нереальна, пересічний британець може придбати собі будинок набагато легше, ніж українець - каже кореспондент Радіо Свобода у Лондоні Олекса Семенченко:

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Антоніна та Євген - корінні кияни. Коли вони вирішили жити разом - зняти квартиру виявилося дорого. Антоніна - студентка, а Євген - програміст і має середню зарплату по Києву - чотириста доларів. Як молодята вирішили проблему - знає Наталка Коваленко:

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG