Доступність посилання

ТОП новини

Екс-міського голову Одеси Руслана Боделана погано шукають.


Петро Каландирець

Прокурор Одеської області Олександр Галкін
Одеса, 16 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Про це розповів сьогодні в Одесі обласний прокурор Олександр Галкін. Прокурор Одеської області Олександр Галкін обіцяє, що чергова перевірка того, наскільки справно шукають колишнього Одеського міського голову Боделана відбудеться вже цього місяця. А за результатами попередньої перевірки підготовлено документи про неякісний і неефективний розшук з боку органів міліції. Начальник обласного управління МВС видав розпорядження про притягнення до дисциплінарної відповідальності працівників УМВС, які відповідали за розшук пана Боделана.

В цілому ж, на думку обласного прокурора, його підлеглі цього року спрацювали непогано: за результатами прокурорських перевірок порушені понад 700 карних справ. До відповідальності притягнули понад 5 тисяч посадових осіб - порушників Українського Законодавства. Дві з половиною сотні посадовців відповіли за порушення земельного законодавство. Майже стільки ж позовів, які стосуються скасування дії угод купівлі - продажу земельних ділянок у зоні відпочинку спрямовано до суду.

Водночас прокурор Одеської області не погодився з нещодавною критикою міністра внутрішніх справ Юрія Луценка, який вважає, що саме органи прокуратури винні у гальмуванні розгляду багатьох резонансних справ.

Йдеться про справи, де фігурує імя колишнього Голови Одеської облдержадміністрації Сергія Гриневецького.

Олександр Галкін: "Ми офіційно звернулись до начальника УМВС в Одеській області. Я особисто підписав лист у якому попрохав їх пояснити, які кримінальні справи передавали до прокуратури і тривалий час не знаходять свого вирішення. Підтвердження існування таких справ ми не мали. У жовтні місяці ми отримали лист від начальника УВС в Одеській області, на моє ім''я, у якому містилася інформація про те, що він знімає усіх своїх слідчих та своїх працівників зі слідчих груп прокуратури. На моє запитання, з чим це пов''язане? Мені повідомили, що таке розпорядження надійшло з МВС. Про які спільні дії прокуратури і міліції у розкритті кримінальних справ може бути мова? ".

Так каже прокурор Одеської області Олександр Галкін.

Стало відомо, що у квітні 2005 року була порушена кримінальна справа відносно посадових осіб „Укрпрофздравниці”. Під час проведення розслідування були виявлені факти незаконного відчуження земель санаторіїв. Згадана справа до 1 січня 2006 буде передана до суду.

Триває розгляд справи і про незаконну забудову на території дитячих санаторіїв „Люсдорф”, „Чувирін”, „Аркадія”, „Зелена гірка”, у яких лікували хворих на туберкульоз. У цих випадках, на думку прокуратури, були використані незаконні сфери пов”язані з інвестиційною діяльністю. Вартість незаконно відчужених земель санаторіїв „Люсдорф” і „Зелена гірка” сягає 20 мільйонів долярів США.
XS
SM
MD
LG