Доступність посилання

ТОП новини

Південна Африка хоче інвестувати у проект реконструкції міжнародного аеропорту в Одесі.


Петро Каландирець Одеса, 20 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Про це заявив Надзвичайний і Повноважний посол Південно Африканської республіки Аштраф Сентсо на зустрічі з Одеським міським головою Едуардом Гурвіцем.

Зустріч з послом ПАР
Мова йшла і про програму співпраці на майбутнє.

„Вже кілька років ми ведемо переговори про розвиток побратимських взаємин між Одесою і Кейптауном. Ми вважаємо, що у разі підписання угоди про побратимство і активізації співпраці на регіональному рівні може бути створена юридична база для реалізації проектів у різних галузях промисловості. Існує перспектива плідної співпраці між закладами охорони здоров’я, університетами, науково-дослідними інститутами Одеси та різних міст ПАР”.

На думку пана Посла, таке зближення і споріднення окремих міст допоможе інвесторам з Південної Африки вивчити економічну базу Одеси для інвестицій та плідної торговельно економічної співпраці.

Цього року в Одесі вже відкритий торговельний дім „Україна – Південна Африка”. У січні 2006 року планується проведення у приміщенні Морської галереї Одеського морського вокзалу виставку художників з ПАР.

Едуард Гурвіц пообіцяв сприяти роботі в Одесі інвесторів з Південної Африки.

Начальник Департаменту зовнішніх зв’язків Одеської міськради Олег Долженков повідомив, що на зустрічі з мером Одеси мова йшла про можливі перспективи інвестування реконструкції міжнародного аеропорту „Одеса”. Цілком можливо, що у відкритому тендері на участь у реконструкції аеропорту братимуть участь і підприємці з Південної Африки.
XS
SM
MD
LG