Доступність посилання

ТОП новини

У мерії Одеси говорили про діяльність місії ЄС.


Петро Каландирець Одеса, 22 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Кілька варіантів вдосконалення контролю на придністровстровській ділянці українсько-молдовського кордону обговорили в Одесі. Про це йшлося на зустрічі міського керівництва з делегацією місії Європейського Союзу, яка розпочала роботу у грудні цього року і покликана проводити постійний моніторинг ефективності роботи прикордонних та митних служб України та Молдови.

Про які саме віаріанти йдеться – наразі таємниця.

Генерал Ференц Банфі повідомив лише, що крім головного офісу місії в Одесі - на пунктах пропуску українсько – молдовського кордону вже працюють п’ять польових офісів.

На цих пунктах вже встановили необхідну техніку, комп’ютери. Проведено також спеціальний тренінг для експертів ЄС, які працюють на кордоні. Частина експертів, які працюють нині у місії в Одесі, дотепер виконували подібні завдання у Косово, Боснії Герциговини, Анголі, Грузії та інших „гарячих точках” у різних країнах світу.

„Наші фахівці перебувають в процесі вивчення ситуації на кордоні. Ми вже домовилися з українською та молдовською сторонами, що вони надаватимуть нам різноманітне сприяння”, сказав Ференц Банфі.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц вважає, що лише міжнародна допомога дозволить стабілізувати ситуацію на придністровській ділянці молдовського кордону.

„Зусиллями лише України і Молдови придністровську проблему вирішити неможливо. Необхідною є міжнародна участь Європейського Союзу та інших знаних у світі організацій. Придністров’я, на мою думку, є джерелом контрабанди не лише товарів, але і зброї. Зброя російської армії досі перебуває на території невизнаної республіки. Не є таємницею, що придністровську зброю використовували і кримінальні групи в Одесі”, - сказав Едуард Гурвіц.

Він пообіцяв створити всі необхідні умови для діяльності міжнародної місії.
XS
SM
MD
LG