Доступність посилання

ТОП новини

Ситуація з енергозабезпеченням в Одесі набуває ознак катастрофічної.


Петро Каландирець Одеса, 23 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Про це депутати та міський голова заявили сьогодні на сесії міської Ради. На сесії стало відомо, що проблеми пов’язані з енергозабезпеченням міста порушили ще під час нещодавнього візиту до Одеси Президента України Віктора Ющенка. І це не випадково. Останнім часом вимкнення електроенергії у житлових районах міста стали сумною традицією. Світло у помешканнях одеситів зникає іноді на чотири – п”ять діб. Не є виключенням і державні установи. Приміром, кілька годин без світла залишалося приміщення колишньої Приморської державної адміністрації, де 23 грудня проводили вже другий прозорий земельний аукціон з продажу землі.

Перший заступник Одеського міського голови Анатолій Ворохаєв заявив з цього приводу, що такою своєю поведінкою керівництво акціонерного товаритва „Одесаобленерго” ледве не зірвала аукціон і не завдала місту збитків на суму від 35 до 40 мільйонів гривень.

На думку депутатів, нічим не обгрунтовані проблеми з енергопостачанням в Одесі переходять з площини економічних у політичну. У причорноморському місті звичним явищем стають багатолюдні акції протесту проти дій енергетиків, перекриття руху транспорту на вулицях Одеси. Тим часом, у „Одесаобленерго” неможливо з”ясувати справжніх причин проблем. Телефони аварійних служб досить часто взагалі не працюють.

До міської Ради надходять вже сотні колективних скарг від звичайних одеситів з проханням вплинути на керівництво „Одесаобленерго”.

Одеський міський голова Едуард Гурвіц повідомив, що вже звернувся до Служби безпеки України з проханням розібратися з критичною ситуацією, яка склалася.

„Стан справ з енергопостачанням схожий на знущання над громадянами міста. І тут слід мати на увазі, що під час передачі обленерго не були враховані інтереси міської громади і ініціатори цієї складної ситуації перебувають не в Одесі. Масові вимкнення світла у зимовий час, досить часто безпідставні і незрозумілі, без пояснення з боку енергетиків, стають сходими на політичну провокацію”, вважає міський голова.

Він попрохав втрутитися у процес розслідування причин такої поведінки „Одесаобленерго” і міську прокуратуру.

До найближчого другого етапу нинішньої сесії, який відбудеться через кілька днів, готується проект звернення депутатів міської Ради до Президента, Голови Уряду та Служби безпеки України.
XS
SM
MD
LG