Доступність посилання

ТОП новини

Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації оцінив минулий рік як час навчання і помилок.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 27 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Голова Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Ткач, підсумовуючи рік, що минає, заявив, що для нової влади це був час навчання і помилок. Упродовж року вдалось сформувати єдину команду управлінців, яка наступного року продемонструє вагомі результати своєї роботи.

На Прикарпатті підводять підсумки виконання найрізноманітніших програм соціально-економічного та культурного розвитку регіону. У цьому контексті не став винятком звіт голови Івано-Франківської обласної держадміністрації Роман Ткач. Оцінюючи свою роботу впродовж 2005 року, Роман Ткач був на диво самокритичним:

„Усе ж таки, якщо бути відвертим, я скажу так. Це не був наш рік. Це не був рік Ткача”.

Така жорстка оцінка власної діяльності з боку керівника області була не випадковою. Як засвідчують статистичні дані, з якими ознайомили журналістів, в економіці області не відчувається вагомих позитивних зрушень. Для прикладу, приріст в області обсягів промислового виробництва склав лише трохи більше ніж 4%. Тоді як прогнозували його збільшення більш ніж на 10%. Скоротився також випуск продукції в хімічній та нафтохімічній промисловості. Збитково працюють підприємства транспорту та зв’язку, будівельної галузі. Значною залишається сума заборгованої заробітної плати, яка становить майже 9 мільйонів гривень. І це далеко не повний перелік проблем, які не вдалося вирішити. Задля справедливості варто зауважити, що новій владній команді принаймні вдалося не допустити різкого спаду в різних сферах господарства області. Голова обласної держадміністрації пояснив, що рік, який минає, був для нової команди передовсім роком навчання:

„Цей рік для мене був роком становлення як для керівника регіону. Я формував команду, вивчав ситуацію в області. Зараз знаю якусь сферу більше, якусь менше. Можливо, я зробив деякі кадрові помилки, але це був рік напруженої важкої роботи”.

Роман Ткач принагідно зауважив, що зараз остаточно сформована єдина команда досвідчених управлінців. Результати роботи цієї команди стануть відчутними вже наступного року. Адже розроблено чимало нових проектів, які спираються на вагому підтримку з боку держави та бізнесу. Економічну віддачу від цих амбітних планів галичани повинні відчути вже найближчим часом.
XS
SM
MD
LG