Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Загазована проблема.


Київ, 28 грудня 2005 року. До Нового Року лишається все менше днів - і разом з подарунками від Діда Мороза українці можуть отримати інший сюрприз - від Газпрому. З можливого перекриття газової труби росіяни збираються зробити телевізійне шоу, а економіці України загрожує стрес - кажуть експерти. Тим часом до Москви на чергові переговори поїхав міністр палива та енергетики Іван Плачков. Чи матиме ця поїздка успіх і на що сподіватись далі людям? Досліджують сьогодні звуки життя "Загазована проблема " з Надією Шерстюк.

В Україні до відключень вже готуються. Протягом найближчих двох тижнів крани перекриють для найбільших газових боржників - а серед концерн Стирол, Сумихімпром, Побузький ферронікелевий комбінат. А Криворізький гірно-збагачувальний комбінат вже відключили від газу - а це один з найбільших постачальників руди для Криворіжсталі. Населення теж газова війна не омине. Прем’єр Єхануров казав, що за газ доведеться платити додатково шість гривень на місяць. А екс-прем’єр Юлія Тимошенко каже, що можливе відключення зачепить усю країну.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Деякі керівники малих на середніх підприємств, які працюють на газі, запевненням фахівців, що катастрофою відключення від газу не стане - не дуже вірять. Голова правління Відкритого акціонерного товариства Львівський хлібокомбінат Дмитро Ничипуренко зазначає, що якщо газ подаватиметься з дуже низьким тиском, наполовину меншим, ніж звичайно, то є загроза, що хлібопекарні працювати не зможуть.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Тема україно-російських газових стосунків вже давно перейшла кордони двох держав - Європа безпосередньо зацікавлена у її якнайшвидшому розв’язанні - і тамтешня преса не стоїть осторонь. Як про Газову війну пишуть у Євросоюзі - досліджувала журналістка Радіо Свобода Мар’яна Драч.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Що буде з газом далі? Питання все частіше лунає на кухнях, у пресі та владних кабінетах. Своє бачення – як можна закінчити газову війну з Росією – озвучують екс-прем’єр Юлія Тимошенко, енергетичні експерти та звичайні українці.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG