Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України розпочинає навчання членів дільничних комісій.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 29 грудня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Івано-Франківська обласна організація Комітету виборців України розпочинає навчання членів дільничних комісій. Представники КВУ також заявляють, що на Прикарпатті напередодні виборів практично не діятиме Партія регіонів та інші так звані опозиційні політичні сили. А найгостріша боротьба точитиметься за місця у місцевих радах народних депутатів.

Представники Івано-Франківської обласної організації Комітету виборців України повідомили, що цього року їхня організація єдина на Прикарпатті серед недержавних структур отримала право вести спостереження за перебігом майбутніх виборів. КВУ також змінює формат своєї діяльності. Відтепер організація не проводитиме моніторингу виборів, а займатиметься просвітницькою діяльністю. Уже впродовж найближчих днів розпочнуться спеціальні семінари-навчання для членів виборчих комісій. Загалом на Івано-Франківщині таке навчання повинні пройти кілька сот осіб.

Що ж до передвиборної діяльності політичних партій у регіоні, то КВУ постійно збирає про це всю відповідну інформацію. З цього приводу голова обласної організації Комітету виборців України Мирон Дмитрик зауважив:

„У нас в області не буде активно працювати опозиційна всій Україні Партія регіонів чи блок „Не так!” Уже сьогодні можна говорити, що Івано-Франківська область для багатьох цих політичних гравців закреслена чорним кольором на картах активної роботи, як це було і на попередніх виборах”.

Мирон Дмитрик підкреслює, що так звані опозиційні сили впевнені, що на Івано-Франківщині виборці підтримують переважно „Нашу Україну” та Блок Юлії Тимошенко. Він також зауважив, що основна боротьба в області точитиметься за місця в місцевих парламентах. Особливу ціну матимуть депутатські мандати до Івано-Франківської міськради, навіть більшу, аніж до обласної:

„За Івано-Франківську міськраду йде більша боротьба, аніж за обласну. Тут ціни більші. Камери всі виключені?”

Мирон Дмитрик заявив, що як в обласній, так і в обласній раді збільшується кількість депутатських місць, адже кожна з політичних структур активно залучає бізнесменів. А за депутатські місця підприємцям, як відомо, пропонують фінансово підтримати ту чи іншу партію. Заступник голови обласної організації КВУ Юрій Лесюк усе ж висловив сподівання, що робота їхньої структури буде ефективною:

„Хочеться дуже вірити в те, що нам вдасться провести широку просвітницьку програму і порушень на виборах буде мало і вони не будуть викликані незнанням закону”.

Представники обласної організації Комітету виборців України також повідомили, що вперше їхню діяльність підтримала обласна влада, виділивши приміщення та невелике фінансування, що свідчить, на їхню думку, про якісні зміни в оцінці чиновниками виборчої кампанії.
XS
SM
MD
LG