Доступність посилання

ТОП новини

У “розкраданні” понад 100 мільйонів кубометрів газу звинуватив сьогодні Україну заступник голови “Газпрому” Олександр Медвєдєв


“Я хочу озвучити той об’єм газу, який протягом 1 січня Україна вкрала з експортної труби. Це близько 100 мільйонів кубічних метрів газу. Його ринкова вартість більше 25 мільйонів доларів. Якщо крадіжки продовжуватимуться такими темпами, то об’єм та вартість вкраденого буде дуже значною”, - Олександр Медвєдєв.


“Я хочу озвучити той об’єм газу, який протягом 1 січня Україна вкрала з експортної труби. Це близько 100 мільйонів кубічних метрів газу. Його ринкова вартість більше 25 мільйонів доларів. Якщо крадіжки продовжуватимуться такими темпами, то об’єм та вартість вкраденого буде дуже значною”, - Олександр Медвєдєв. Натомість Іван Плачков, міністр палива та енергетики України, спростував звинувачення “Газпрому”. “Несанкціонованого відбору газу немає. Сьогодні Україна споживає газ власного видобутку, газ, який надходить з підземних сховищ та туркменський газ у строгій відповідності з підписаним контрактом”, - заявив керівник міненерго України Плачков.

Євросоюз та США стурбовані ситуацією щодо постачання російського газу. Про зниження тиску у своїх газопроводах повідомили вже Угорщина, Польща, Австрія, Словаччина.
XS
SM
MD
LG