Доступність посилання

ТОП новини

Рекордна кількість туристів для Угорщини.


Василь Плоскіна Угорщина, 4 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) – Туристична сфера Угорщини вже починає гаряче “дихати” в потилицю солідним закордонним конкурентам. Звичайно, переплюнути китайців, французів, італійців не так легко, але бажання догнати цих туристичних велетів в угорців таки є. Минулорічна статистика побила всі національні рекорди: виявляється, торік Угорщину відвідали 19 мільйонів туристів. При цьому керівники туристичного бізнесу загадково посміхаються, мовляв, зачекайте ще трохи, і тоді ми відкриємо світові деякі козирні карти.

Іштван Колбер, міністр без портфелю з питань євроінтеграції та регіонального розвитку не без гордості розповів, що дві третини минулорічного доходу туристичні підприємства Угорщини заробили на закордонних туристах. Він прогнозує, що у 2006 році ці показники в середньому зростуть на 3-4 відсотки. Небагато, звісно, посміхнувся міністр, але тішить його те, що іноземці стати проявляти стійкий інтерес до тутешніх визначних місць і не тільки.

Цікаво, що торік комерційні готелі Угорщини отримали від своїх постояльців майже 200 мільярдів форинтів, або ж один мільярд доларів США у валютному перерахунку. Статистика при цьому уточнює: ця сума є на 13 відсотків вищою, ніж у 2004 році.

Ґабор Ґалла, генеральний директор АТ “Мадьяр турізмуш”, коментуючи ці цифри зауважує, що останнім часом великою популярністю стали користуватися дорогі готелі. Він пояснює це тим, що постояльці полюбляють ці заклади за їхній високий сервіз та розширення послуг. Місце вважається солідним, якщо в готелі є басейн, спортивні зали і сауна.

Слова свого шефа підтвердив і керівник столичного відділку цієї туристичної фірми Імре Руснак. За його словами, в одному з відомих столичних готелів, що має термальні купальні, охоче зупиняються американські та канадські туристи. Скажімо, постійними клієнтами стало тут подружжя канадських українців Троянів з Торонто.

Імре Руснак згадав і дворічні перспективні плани своєї компанії як складову стратегічного успіху. Він повідомив, що в Будапешті нині будують чимало нових сучасних готелів. Хоча інвестори, за його словами, не забувають і за периферійні міста такі, як Шарвар, Балатонфюред, Буксейк, Сеґлед та інші.

Значний розвиток в Угорщині має також діловий туризм. Ці програми нерідко фінансуються з бюджету Євросоюза.
XS
SM
MD
LG