Доступність посилання

ТОП новини

Перебоїв з постачанням газу на Львівщині у святкові дні не буде.


Галина Терещук Львів, 2 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Найбільші підприємства Львівщини, наприклад Добротвірську теплоелектростанцію, переводять на альтернативне паливо – вугілля. У такий спосіб у регіоні намагаються економити газ. Як виглядає ситуація в області, де експлуатують два газові родовища?

Перебуваючи нещодавно на Львівщині, голова правління «Нафтогаз України» Олексій Івченко запевняв: «Нічого з 1 січня не поміняється, як як йшов газ так і йтиме». Прогнози виявились справою невдячною – газова криза не оминула Україну.

Як заявив радіо «Свобода» заступник голови Львівської обладміністрації Мирослав Сеник, який очолює в регіоні надзвичайний штаб щодо газової ситуації, завдяки різдвяним канікулам газ вдається економити на опаленні шкіл і багатьох підприємств. Нині в регіоні налічується 5 великих газоспоживаючих об’єкти, які мають перейти частково на альтернативне паливо. «Це ізоляторний завод, склодзеркальний, Іскра, НПК «Галичина», хлібопекарні».

Якщо тиск у газовій системі зменшиться наполовину, аніж зазвичай, то є загроза, що хлібокомбінати не зможуть випікати хліб. Голова правління ВАТ « Львівський хлібокомбінат» Дмитро Ничипуренко в коментарі радіо «Свобода», зокрема, зазначив: «Якщо тиск газу буде на 60 відсотків меншим, то будуть проблеми з випіканням хліба. Пальники , які стоять на печах, працюють в певних режимах і по кількості, і по тиску газу».

Водночас посадовці запевняють: більше хліба випікатимуть на пекарнях, які використовують електроенергію. Нині 90 відсотків хліба випікають у печах на газі.Мирослав Сеник «Ми контролюємо ситуацію, будемо підтримувати тиск газу в необхідному режимі, маємо такі технологічні можливості. Хліб буде».

На Львівщині видобувають газ на двох родовищах. Лише цього року підприємство «Львівгазвидобування» отримало більше 1 млрд. 190 млн. кубометрів газу, з них 820 млн. тільки на Львівщині. Невдовзі в області введуть в експлуатацію ще дві газові свердловини.

Підприємство «Львівгазвидобування» експлуатує у 5 областях Західної України 34 родовища, 380 свердловин. За попередньою інформацією, запасу газу у розвіданих родовищах Західної України є близько 8 млрд. метрів кубічних.
XS
SM
MD
LG