Доступність посилання

ТОП новини

Деякі реакції з України на газові домовленості України з Росією…


Говорить Олександр Гудима, голова підкомітету газової промисловості парламентського комітету з ПЕК:

“Україна подолала певний етап, вона витримала, вона встояла. Наш уряд і наш Президент вели себе достойно. Ми не здали ні краплини своєї Незалежності, ми не здали свою газотранспортну систему, яка нам дуже і дуже потрібна. Ми виграли час. Ціна 95 доларів є нормальною, поміркованою, компромісною, яка не є ані зависокою, ані занизькою. Я б вважав поразкою, якби ми домовилися з Росією на ціну 60 доларів. Бо тоді б Україна нічого не зрозуміла б і продовжувала б транжирити газ, не думаючи про енергозбереження, продовжувала б не думати про те, що ми, насправді, цей газ направо і наліво тратили, не думаючи про енергобезпеку”.

Володимир Рибак, Партія регіонів України:

“Тут ще дуже довго треба рахувати, чи Україна від цього виграла, чи програла. Тут не все так просто, ціна на газ для України буде не 95 доларів, а більше”.

Соціаліст Йосип Вінський:

“Думаю, що переміг здоровий глузд. Тому що коли є угода - краще, ніж коли її немає. Кожна держава має захищати свої інтереси, а коли є угода, це означає, що є компроміс. Тож виграла і Росія, і Україна. Хоча б тому, що ці безглузді розмови і ця словесна війна, які були протягом останніх двох тижнів, закінчились”.

Юрій Ключковський, член Народного Союзу “Наша Україна”: “Вперше Україна зайняла тверду позицію у цих переговорах, будучи впевненою у своїй правоті, і зуміла довести цю правоту”.
XS
SM
MD
LG