Доступність посилання

ТОП новини

Леся Гонгадзе судові засідання у справі свого сина називає черговм фарсом.


Галина Терещук Львів, 9 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Леся Гонгадзе не братиме участі у судових засіданнях у справі вбивства її сина. Про це мати журналіста заявила радіо «Свобода». Вона називає цей Апеляційний суд « показовим виступом.

«Нинішній суд - це черговий фарс, - заявила Леся Гонгадзе, -публічна демонстрація, що буцімто у справі вбивства її сина щось робиться». Цей показ проводиться, аби суспільство оцінило активну роботу нового генпрокурора і нової влади, яка нібито розслідує справу Георгія Гонгадзе, каже Леся Гонгадзе. За її словами , генпрокурор і президент повторюють сценарій своїх попередників, щоб приховати правду у вбивсті журналіста.

«Це підставні особи, можливо, вони й злочинці в певному сенсі цього значення, на них просто навішали цю справу, аби її закрити.Нічого нового тут немає».

Леся Гонгадзе не приїжджатиме до Києва на судові засідання ані 23 січня, ані в подальшому. Оскільки вона морально і фізично не витримає тих свідчень, які звучатимуть, ймовірно, у залі суду.

«Ні сили їхати, ні можливості я не маю. Я там помру, вислуховуючи брєд сивої кобили».

Олеся Гонгадзе й надалі настоює на тому, щоб їй надали результати експертизи ДНК Таращанських останків, яку мали б провести ще у серпні німецькі фахівці, як обіцяв матері тодішній генпрокурор Святослав Піскун. Про це Лесі Гонгадзе новий генпрокурор нічого не повідомляє. Тільки-но мати Георгія отримає експертизу, вона одразу подасть позов проти України у Європейський суд.

Водночас і екс - охоронець Леоніда Кучми Микола Мельниченко, який це різдво провів зі своєю мамою у Львові, у Лесі Гонгадзе, на цей судовий процес не покладає надії. Неофіційно екс-майор повідомив кореспондентові радіо “Свобода”, що цього тижня він має намір вдатись до радикальних кроків у справі касетного скандалу, у якому фігурує й ім»я журналіста Георгія Гонгадзе. Микола Мельниченко домагатиметься, аби на лаві підсудних опинився Леонід Кучма.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG