Доступність посилання

ТОП новини

Івано-Франківська обласна рада врешті виділила гірськолижному комплексу „Буковель” землю для подальшого розвитку.


Іван Костюк Івано-Франківськ, 9 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Упродовж року в стінах Івано-Франківської обласної ради тривали жорсткі дискусії щодо виділення землі для подальшого розвитку гірськолижного комплексу „Буковель”. Урешті протистояння в сесійному залі завершилось позитивним рішенням: депутати виділили „Буковелю” ще понад 100 гектарів карпатської землі.

Увесь минулий рік депутати Івано-Франківської обласної ради не могли розв’язати проблеми довкола роботи фірми „Скорзонера”, яка розбудовує гірськолижний туристичний комплекс „Буковель”. Фірма подала клопотання до обласної ради щодо виділення для розвитку комплексу ще ста тридцяти семи гектарів землі, які сподівалася отримати в 25-річну оренду. Тричі це питання виносили на обговорення. І лише за останнім разом депутати ухвалили позитивне рішення.

Щоправда, дискусія в сесійній залі вилилась у відверте протистояння різних політичних сил. Противники виділення землі для „рекреаційної візитки нашого краю” представники обласної організації Конгресу українських націоналістів та частина членів фракції „Наша Україна” не змогли подолати аргументів, підкріплених власними голосами, представників блоку Юлії Тимошенко, Української народної партії та частини нашоукраїнців. На боці тих, хто виступав проти виділення землі „Скорзонері”, був депутат Верховної Ради Євген Гірник, один з чільних керівників Конгресу українських націоналістів.

Натомість позицію „Буковелю” обстоював голова обласної держадміністрації Роман Ткач. Євген Гірник, вимагаючи не виділяти карпатську землю „Буковелю”, заявив:

„Повірте, нікуди не зникають імена тих, хто колись здавав боївки УПА, а сьогодні продає інтереси України” . Депутат Верховної Ради також нагадав, що „Буковель” належить фінансовій групі „Приват”. Натомість голова обласної держадміністрації Роман Ткач назвав „Буковель” „неправильно зачатою дитиною” і нагадав депутатам, що саме вони 2002 року ухвалили рішення про розширення цього гірськолижного комплексу, і зараз знищувати цей інвестиційно привабливий проект було б економічно невигідно для області.

Врешті депутати розпочали голосування, вдавшись до безпрецидентної в таких ситуаціях практики: вирішили голосувати поіменно. Як результат – позиція прихильників розвитку „Буковелю” переважила. До вже наявних двохсот п’ятдесяти п’яти гектарів землі „Буковель” отримає ще 137, на яких планує збудувати нові гірськолижні підйомники, бази для відпочинку та об’єкти сфери обслуговування.
XS
SM
MD
LG