Доступність посилання

ТОП новини

Верховна Рада відправила у відставку Кабінет міністрів Юрія Єханурова


Причиною такого кроку народні депутати називають невдалі домовленості урядовців з Росією щодо постачання газу в Україну. За відставку Кабміну проголосувало 250 парламентарів: представники БЮТ та опозиційні фракції. Кабмін Єханурова буде виконувати обов’язки до формування нового складу уряду.


Причиною такого кроку народні депутати називають невдалі домовленості урядовців з Росією щодо постачання газу в Україну.

За відставку Кабміну проголосувало 250 парламентарів: представники БЮТ та опозиційні фракції. Кабмін Єханурова буде виконувати обов’язки до формування нового складу уряду.

Відставлений міністр юстиції Сергій Головатий назвав відставку юридичним абсурдом:

“У Президента забрані повноваження формувати уряд. А Верховна Рада на даний момент не має повноважень формувати уряд. Верховна Рада може формувати уряд тільки після нових виборів на основі парламентської коаліції, яка має бути сформована в парламенті впродовж місяця після першого засідання новообраного парламенту”.

А прем’єр у відставці після парламентського засідання заявив, що дана відставка позитивно вплине на рейтинг блоку “Народний Союз “Наша Україна” під час передвиборчих перегонів:

“Я так думаю, що це дуже позитивно. У нас народ любить ображених”.

Юрій Єхануров очолює список “Блоку Ющенка “Наша Україна”.

Президент Ющенко, перебуваючи сьогодні у Казахстані, назвав рішення депутатів Верховної Ради щодо відставки уряду неконституційним.
XS
SM
MD
LG