Доступність посилання

ТОП новини

Реакція кримських політиків на відставку українського уряду.


Володимир Притула Симферополь, 11 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Народні депутати України Катерина Ващук, Катерина Фоменко і Сергій Правденко, які входять до фракції Народної партії Володимира Литвина, на вчорашньому засіданні Верховної Ради проголосували за відставку Кабміну Єханурова, перебуваючи при цьому в Криму.

Згідно з даними поіменного голосування, Катерина Ващук, Катерина Фоменко і Сергій Правденко – серед народних депутатів, які проголосували за відставку уряду Юрія Єханурова. Разом з тим прес-служба кримської організації Народної партії повідомила, зо згадані депутати із 10 січня перебувають з робочим візитом в Криму. Уже після початку засідання Верховної Ради України в Києві вони провели прес-конференцію у Симферополі, яка за часом пройшла якраз перед голосуванням. Втім, як би там не було, керівники кримської організації Народної партії привітали результати цього голосування.

Як і кримські об’єднані есдеки, їхній лідер, народний депутат України Юхим Фікс назвав "нормальним явищем" відставку уряду Юрія Єханурова, закликаши журналістів не робити “жодної трагедії”. За його словами, “помаранчева” влада має з цього зробити відповідні висновки і знайти компроміс у парламенті, пов’язаний з формуванням уряду.

А от лідер кримської організації Республіканської партії Олександр Гресс вважає, що “помаранчевим” уже нічого не допоможе, за його словами, відставка – це початок кінця "помаранчевого режиму", реванш нинішніх опозиційних сил. Він назвав Юрія Єханурова "навіть не технічним прем’єром, а номінальним". Олександр Гресс висловив переконання, що Віктор Ющенко буде вимушений іти на домовленості з Віктором Януковичем і наступні прем’єр та силові структури будуть "біло-блакитними". “Президент Ющенко, по суті, стає англійською королевою", - додав лідер кримських республіканців.

Голова партії "Союз", народний депутат України від Криму Лев Міримський відставку уряду Єханурова назвав “популістським кроком” напередодні виборів. Він припускає, що це може стати приводом до розпуску партламенту. Водночас Лев Міримський вважає, що нинішня влада навіть хорошу міну за поганої гри не може зробити.

А лідер кримської організації Народного Союзу “Наша Україна”, народний депутат Володимир Шкляр переконаний що, рішення про відставку уряду, ухвалене 10 січня, продемонструвало справжнє ставлення низки політичних сил до свого народу і своєї країни. Він назвав “досить сумнівним” капітал, зароблений цими силами на такому рішенні. Володимир Шкляр заявив, що нова команда Єханурова досягла “безумовного успіху” у розв’язанні газової кризи і реакція Верховної Ради на ефективні дії уряєдовців є “абсурдною”, - вважає Володимир Шкляр.

Тим часом його однопартієць, прем’єр-міністр Криму Анатолій Бурдюгов на сьогоднійній нараді в уряді автономії доручив міністрам і главам районних держадміністрацій посилити пильність і і чітко виконувати чинне українське законодавство, тримаючи ситуацію в регіонах під своїм контролем.
XS
SM
MD
LG