Доступність посилання

ТОП новини

Віктор Ющенко відкликає свій підпис під Меморандумом про взаєморозуміння між владою і опозицією.


Віктор Міняйло Київ, 12 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Президент України Віктор Ющенко відкликає свій підпис під Меморандумом про взаєморозуміння між владою і опозицією від 22 вересня минулого року. Президент також направив звернення до Верховної Ради з вимогою скасувати, на його думку, неконституційне рішення про відставку чинного уряду. Про це глава української держави повідомив під час позачергового засідання Кабінету Міністрів України.

Країна має повноправний уряд, як в центрі так і на місцях, він виконує свої повноваження без жодної приставки, - так почав свій виступ перед міністрами і журналістами Віктор Ющенко:

"Цей уряд буде повнокровно формувати і вести виконавчу політику першого кварталу поточного року, аж до формування нового кабінету міністрів після парламентських виборів у вересні 2006 року. Це я хотів передати вам імпульс абсолютно повноцінної, гордої, красивої, щасливої роботи на Україну. Ви сьогодні маєте унікальний виклик, унікальну можливість продемонструвати і професійну відданість і свій патріотизм, і виклик тим обставинам, з якими зустрічається сьогодні не цей Кабінет Міністрів, а громадянин і нація”.

Рішення парламенту про відставку уряду Віктор Ющенко назвав зрадою політичних і моральних інтересів нації:

“Чому Блок Тимошенко-Ющ... Блок Тимошенко, Блок Литвина, Блок політичних партії Регіонів, СДПУ(О) прийняли це рішення. На мій погляд, з одної причини: сформувати нестабільну ситуацію в країні. Я абсолютно згоден з тими заявами, які йдуть, у тому числі і від цих політичних сил: “Та хай уряд спокійно працює. Та нічого не відбулося! Ніякої трагедії не відбулося!” Та я переконаний, що трагедії не відбулося. Навіть драми не відбулося! Але при одній умові. Що з цього винесуть уроки 36 мільйонів виборців. Щоб вони добре розпізнали, де є українські сили. А де є сили, які дійсно формують п‘яту колону і не дбають про національні інтереси”.

Віктор Ющенко також підтримує українсько-російську угоду щодо ціни на газ:

“Я заявляю кожному журналісту: Я готовий відповідати за кожний пункт тієї угоди, яка підписана. Якщо хтось краще може краще сформулювати, чи відстояти, давайте зараз сядемо і обсудимо це питання. Ми повинні навчитися не відступати, а перемагати. Можливо вперше за 15 років ми сіли повноправним партнером. Ми вперше поставили ті речі, які вигідні нації і добилися.”

Представники Нашої України вітають рішення Президента про відкликання підпису під Меморандумом про співпрацю з опозицією, яку від опозиції підписав, як пам’ятаємо, Віктор Янукович. Не один представник Нашої України казав вашому кореспондентові, що їхнім виборцям було складно тоді, у вересні, сприйняти крок Віктора Ющенка і що він негативно позначився на рейтингу глави держави серед тих, хто тричі 2004-го року голосував за нього. Що ж до представників партії регіонів, то їхні оцінки відкликання президентом підпису під меморандумом коливаються у діапазоні від негативних до дуже негативних.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG