Доступність посилання

ТОП новини

Міжнародна рейтинґова аґенція “Fitch Ratings” знизила сьогодні прогноз щодо суверенного рейтинґу довгострокових зобов’язань України в іноземній та національній валютах із «позитивного» до «стабільного»


До цього аґенцію спонукало голосування у Верховній Раді України за відставку уряду Юрія Єханурова, повідомила «Радіо Свобода» директор групи аналізу суверенних рейтинґів аґенції Шарон Радж.

До цього аґенцію спонукало голосування у Верховній Раді України за відставку уряду Юрія Єханурова, повідомила «Радіо Свобода» директор групи аналізу суверенних рейтинґів аґенції Шарон Радж:

«Нас непокоїть, що за умов, коли навряд чи хоч якесь політичне угруповання здобуде більшість на виборах, наступний уряд буде коаліційним. А з останніх суперечок ми робимо висновок, що напруженість і ворожнеча досягли такого рівня, що їх, можливо, важко буде подолати після виборів. Отож ми вважаємо, що формування нового уряду може затягтися надовго, і врешті це виявиться слабка коаліція, схильна до розколу. За такого становища ми вважаємо, що прогноз на поступ у структурних реформах зараз гірший».

Учора інша міжнародна рейтинґова аґенція “Standard & Poor’s” підтвердила незмінність своїх суверенних кредитних рейтинґів України і попри ухвалу парламенту про відставку уряду. Ця аґенція ґрунтується на тому, що Президент Віктор Ющенко і прем’єр-міністр Юрій Єхануров вважають ухвалу неконституційною і не виконують її.
XS
SM
MD
LG