Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Віруси Наступають!


Київ, 16 січня 2006 року. Разом із веселими розвагами – снігом та морозом, до українців щорічно приходить ціла низка вірусних та інфекційних захворювань. Чи достатньо коштів виділяє держава на їхню профілактику? Що роблять самі українці аби не допустити поширення інфекційних захворювань до рівня позаминулого століття, як це прогнозує Всесвітня організація охорони здоров’я? Досліджують сьогодні Звуки Життя, „Віруси наступають!”. Про все це - "Звуки життя" – “Віруси наступають!” з Віолою Бурдою.

Віруси останніми роками дуже мінливі - застерігає Всесвітня організація здоров’я не встигнеш зробити вакцину від одного виду – одразу з’являється кілька нових штамів. І взагалі, запобігти епідемії неможливо – каже лікар Володимир Завгородній з Головного управління охорони здоров’я.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

Наталка Коваленко, якщо вона хворіє, намагається не ходити по вулицях - бо одного разу, чхнула у магазинній черзі - і ій доступно пояснили - наражати на небезпеку інших людей - недобре. Тепер Наталка з’ясовувала - чи мають санітарні книжки продавці на одному зі столичних ринках і чи можна від них підхопити грип або туберкульоз....

Аудіозапис програми. Другий випуск:

До Сполучених Штатів, так само як і до Криму, хвороби завозять приїжджі – здебільшого нелегали. За словами Юрія Делерайна, кореспондента Радіо Свобода у Нью-Йорку, через це держава зазнає чималих втрат.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Людмилі - вже за п’ятдесят. Але, за її словами, немає жодної справи, до якої вона не бралася би тільки через свій поважний вік - вона танцює сучасні танці, займається гімнастикою і знає правила корисного харчування. Головне - каже Людмила - не перевантажувати організм зайвою їжею і тоді - він не хворітиме. Але якщо вже грип чи застуда учепилися... Своїми рецептами здоров’я діляться також перехожі на вулицях....

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG