Доступність посилання

ТОП новини

Політичне життя Дніпропетровська.


Геннадій Сахаров Дніпропетровськ, 16 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Політичне життя у реґіонах України пожвавлюється. Останніми днями у Дніпропетровську відбулися кілька політичних подій – місто відвідали голова Партії патріотичних сил України Олександр Зінченко і голова Української Народної партії Юрій Костенко, обласною організацією Української Народної партії створена ініциативна група зі збирання підписів за проведення всеукраїнського референдуму, відбулися конференції обласних організацій політичних партій, на яких висунуті кандидатури до обласної ради.

Олександр Зінченко
Олександра Зінченка радо приймали у конструкторському бюро “Південне”, головний конструктор якого Станіслав Конюхов є членом Партії патріотичних сил і посідає друге місце у партійному виборчому списку. Відбулася зустріч Олександра Зінченка з колективом конструкторського бюро і пресконференція, на яку журналістів скликала пресслужба КБ “Південне”. Олександр Зінченко також виступив у прямому ефірі місцевого телебачення де на поставлене перед ним запитання, чому він, серйозний і не дрібний політик, пішов у політичні камікадзе і як він в разі його необрання до Верховної Ради бачить себе у українському політикумі, відповів що він і його партійні колеги всупереч прогнозам по іншому оцінюють можливості Партії патріотичних сил. Олександр Зінченко передбачає серйозні зміни у розстановці політичних сил і вважає що це на краще:

“Я гадаю, що суб’єктом політичного життя країни є не тільки Верховна Рада. Понад те, я вважаю що доти, поки ми з вами як громадянське суспільство передаватимемо функції політичної діяльності виключно законодавчому органу, це за суттю відмова від ефективного громадянського суспільства. Після відставки уряду до парламенту не потраплять багато серйозних політиків. Поява поза політичним спектром, який претендує бути учасником сесій Верховної Ради і так далі значної кількості вагомих українських політиків ґарантує у 2006-му році серйозний розвиток громадянського суспільства. Ці люди не залишаться поза політичним спектром, вони серйозно декларуватимуть свою політичну позицію і це розвиватиме українське суспільство”- зазначив Олександр Зінченко.

Зборами, проведеними обласною організацією Української Народної партії, затверджений склад групи зі збирання підписів за проведення референдуму, головним запитанням у якому має бути ставлення громадян до недоторканності депутатів місцевих рад. Напередодні цих зборів керівники УНП в області були викликані до заступника голови обласної адміністрації Володимира Альохіна, котрий висловив невдоволення діями УНП з організації референдуму. Після тих зборів відбулася зустріч обласного активу УНП з Юрієм Костенком. На зустрічі йшлося про стратеґію і тактику виборчої кампанії.

Юрій Костенко
Юрій Костенко вважає що Блок Костенка-Плюща має серйозні шанси на виборах: “Я впевнеий що Дніпропетровщина це український реґіон і що тут є багато людей, які з патріотичних міркувань будуть голосувати за нас. Так було у 98-му році коли Дніпропетровщина дала понад 4 відсотки голосів за Народний Рух України. Але крім цього ми очікуємо що наша позиція щодо захисту національних інтересів, інтересів національного товаровиробника буде підтримана і тими хто є патріотом у політичному сенсі – людьми, котрі хочуть чесно жити і чесно працюваті в українській державі. Такі громадяни можуть нам додати ще голосів і тому ми ставимо завдання щоб у більшості районів Дніпропетровської області наші партійні команди набрали не менше як десять відсотків голосів до різних органів місцевого самоврядування”.

Обласною конференцією Компартії висунуті 100 кандидатур до обласної ради, з яких покищо затверджені п''ятеро, з рештою конференція так і не визначилася. 40 кандидатів на депутатство у обласній раді затверджені конференцією обласної організації СДПУ(о). Активних політичних організацій і блоків у Дніпропетровську і області налічується понад 30. Кількість депутатів у обласній раді нещодавно збільшена з 70 до 100. Можна очікувати що на 100 місць у обласній раді претендуватимуть понад 1000 кандидатів від різних партій і блоків. Те саме буде і з виборами до Дніпропетровської міської ради, у якій замість 80-ти у наступному скликанні засідатимуть 120 депутатів.


Активну вуличну пропаганду у Дніпропетровську проводять Блок Юлії Тимошенко і Блок Наталії Вітренко. І якщо портрети Юлії Тимошенко на календарях користуються попитом, то біля наметів під прапорами Прогресивної Соціалістичної партії, з яких крізь гучномовці на весь центральний майдан міста читають саморобні вірші, безлюдно.
XS
SM
MD
LG