Доступність посилання

ТОП новини

Як депутати працюватимуть цього тижня.


Влада Саюк Київ, 16 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Київ, 16 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Імпічменту Президента чекати не варто, переконаний Голова Верховної Ради Володимир Литвин. Про це він повідомив сьогодні після погоджувальної ради керівників депутатських фракцій та груп. Так само немає підстав для перегляду рішення парламенту про відставку уряду. Втім, він допускає можливість перегляду цього рішення за умов звільнення президентом деяких членів уряду.

Треба продовжувати роботу парламенту, говорить спікер Верховної Ради Володимир Литвин:

“Тут немає чого скиглити. Справа в тім, що сьогодні лідер фракції “Наша Україна” ставив питання про те, що не розглядаються законопроекти, які Президент ставив як невідкладні. Йому пояснили, що вони ставилися в сесійній залі. Не можна ж чекати, коли всі голови фракцій зберуться і лише тоді ставити такі закони. Хай краще подивляться на своє голосування. Сьогодні я попросив, щоб ми ще раз переглянули всі законопроекти і президентські поставили на голосування”.

Проте голова фракції «Наша Україна» Микола Мартиненко переконаний: нормальної роботи цього тижня не буде:

«Я не розумію, для чого ми збираємося на цьому сесійному тижні. Ви думаєте, ми розмовляли про договір про газ ? Це вже нікого не цікавить. І було багато заяв, що будуть розглянуті президентські законопроекти. Я вам доповідаю, лише три таких закони. Було лише пікетування політичне ».

Це була думка Миколи Мартиненка, керівника фракції «Наша Україна». Водночас Володимир Литвин не очікує, що цього тижня може бути підняте питання про імпічмент Президента. Коментуючи заяви представників блоку “Наша Україна” про необхідність перегляду Конституції, спікер сказав:

«Я думаю, реальніше взагалі відмовитися від Конституції і жити так як кому заманеться, за принципом революційної доцільності. Це абсолютно нереально. У нас складається враження, що будь-хто приходить до влади і завжди не вистачає повноважень. А замість того, щоб користуватися тими повноваженнями, які є ».

Також спікер прогнозує, що абсолютно нереально на цей момент ухвалити рішення про скасування постанови про відставку Кабміну. Проте, якщо прем’єр-міністр вирішить провести ротацію в кабінеті і звільнити деяких міністрів, то спікер обіцяє подумати і можливо поставити на голосування постанову про відміну попереднього рішення.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG