Доступність посилання

ТОП новини

Похолодання у Донецьку.


Ганна Іванова Донецьк, 19 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - До Донецької області прийшла справжня зима. Стовпчик термометра тут знизився до 20 градусів морозу. Але Донецьк до такого значного похолодання підготувався завчасно.

У Донецьку сильні морози зустріли у повній готовності до надзвичайних ситуацій. Ще 17 січня у Донецькій міській раді відбулося засідання керівників комунальних підприємств міста. Основною метою цього засідання стало питання підготовки роботи комунальних служб в умовах зниження температури до 20-25 градусів морозу.

Донецький міський голова Олександр Лук''янченко дав доручення забезпечити цілодобове чергування відповідальних осіб для запобігання надзвичайних ситуацій. Готувалися не даремно. Через великий мороз увечері 17 січня у Донецьку вже сталася аварія великого магістрального водопроводу. У результаті виникли проблеми з водопостачанням житлових будинків і підприємств у Куйбишевському районі міста.

Одним із найбільш небезпечних моментів при зниження температури стало питання пожежної небезпеки. Говорить Донецький міський голова: «Коли знижується температура, то усі вмикають електронагрівальні прилади. Особливо там, де кустарного виробництва, у приватному секторі, збільшується імовірність пожеж. На жаль, у нас за суботу-неділю сталося 2 пожежі. Є людські жертви. І скрізь, де вони відбулися, були порушення пожежної безпеки», - зазначив Олександр Лук''янченко

Що ж до роботи промислових підприємств Донецька, то мороз на неї не впливає. Так на Донецькому металургійному заводі запевнили, що підприємство працює у нормальному режимі. Не заважає різке похолодання і навчанню у школах. За словами заступника начальника управління освіти Донецької міської ради Володимира Скнара, якщо температура сягатиме 20 градусів морозу, може бути ухвалене рішення про припинення навчання у 1-4 класах. Для більш дорослих учнів такий температурний показник становить – 24 градуси. Поки що постанов про припинення навчального процесу не було.
XS
SM
MD
LG