Доступність посилання

ТОП новини

Кримські “регіонали” звинувачують “помаранчеву” владу у намірах зірвати парламентські вибори.


Володимир Притула Симферополь, 19 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Кримські “регіонали” звинувачують “помаранчеву” владу у намірах зірвати парламентські вибори. Сьогодні політрада кримської організації Партії регіонів звернулася до свого партійного керівництва і депутатів фракції “Регіони України” в українському парламенті із закликом примусити президента Ющенка припинити антиросійські заяви і дії.

Кримські “регіонали” вважають, що українська влада підриває добросусідські відносини з Росією, розриває з нею історичні зв’язки і дестабілізує обстановку у місцях дислокації Чорноморського флоту Російської Федерації. Каже голова кримської організації Партії регіонів, 1-й віце-спікер кримського парламенту Василь Кисельов: “Наша заява і звернення пов’язані з тим, що останнім часом розгорнута безпрецедентна антиросійська істерія, яка стала причиною того, що різко загострилися відносини між Україною і Росією. А це вже призвело до серйозних економічних втрат”, - сказав Василь Кисельов.

За словами лідера кримських “регіоналів”, які контролюють в автономії місцеві уряд та парламент, йому відомий сценарій “помаранчевої” влади, яка свідомо дестабілізує ситуацію в країні: “Помаранчева” влада, яка зазнала фіаско за рік правління, розуміє: вибори у березні їй не виграти за жодних умов. Вони пішли на свідомий зрив виборів. Сьогодні ставка дуже висока. Мета президента Ющенка – ліквідувати політреформу, зірвати парламентські вибори. Ось мета, шукаються засоби”, – вважає Василь Кисельов, який одним із засобів називає загострення відносин із Росією. За його словами, одним із сценаріїв зриву виборів може стати запровадження надзвичайного стану чи розпуск Верховної Ради.

Колишній керівник кримського виборчого штабу Віктора Ющенка, найвідоміший на півострові “помаранчевий” політик Валерій Пробий-Голова називає подібні заяви “регіоналів” “політичною маячнею безвідповідальних політиканів”: “Я думаю, що це повна дурниця. Тому що президент постійно наголошує на тому, що він не допустить зриву виборів, використання під час виборів адмінресурсу, що він забезпечить нормальні вибори. Це один з його основних пунктів його програми, його обіцянок. Тут навпаки, такі спроби спостерігаються з іншого боку, бо при владі в Криму залишилося чимало прихильників Януковича. Людей, які сьогодні є членами Партії регіонів, інших “блакитних” партій – як то “Союз”, тощо, і перебувають при владі”, - заявив Валерій Пробий-Голова. За його словами, саме на такій дестабілізації політичної ситуації, яка спостерігається зараз в Україні, проросійські сили розраховують взяти владу в Криму у свої руки. До проросійських Валерій Пробий-Голова відніс Блок Віктора Януковича, створений місцевими відділеннями Партії регіонів і партії “Російський блок”.
XS
SM
MD
LG