Доступність посилання

ТОП новини

В Одесі відкритий сучасний Будинок для дітей-сиріт.


Петро Каландирець Одеса, 19 січня 2006 (RadioSvoboda.Ua) - Сьогодні в Одесі дружина Президента України Катерина Ющенко взяла участь у відкритті та освяченні будинку для дітей-сиріт. Сучасна споруда повстала на березі Чорного моря завдяки добровільним пожертвам меценатів.

Комплекс, подібних якому немає в Україні та країнах Європейського Союзу, розташований біля берега Чорного моря. Його проектування і будівництво виконане кращими фахівцями на конкурсній основі. Двохповерховий будинок обладнаний сучасною технікою українського, італійського та німецького виробництв. Тут знайдуть собі притулок діти від трьох до семи років.

Програму будівництва Дитячого комплексу для дітей-сиріт на 100 місць фінансував місцевий благодійний фонд „К” засновником якого є знаний в Одесі підприємець Валерій Локайчук.

Будинок та його приміщення освятив митрополит Одеський і Ізмаїльський УПЦ МП Агафангел.

Дружина Президента подарувала сиротинцю телевізор та ікону з сімейної колекції.

Чин освячення
Катерина Ющенко: „У кожній частинці цього будинку ми бачимо любов. Люди вклали сюди свої мрії і бажання зробити добро для маленьких наших діточок. Я уявляю, що вони будуть жити у цьому домі у радощах. Дай Бог, щоб прийшов день у нашій державі, коли діти не будуть жити в інтернатах, а кожна дитина буде у сім”ї. Я думаю, що той день прийде. І ця будова тоді стане гарним садочком для міста Одеси. Але до того часу ці діти будуть відчувати нашу опіку”.

Значну допомогу у справі будівництва сиротинця надав і одеський міський голова Едуард Гурвіц. Він висловив подяку добрим людям, які вклали власні гроші у цю справу і побажали лишитися невідомими.

„У державі докорінно змінюється ставлення до дітей взагалі і до сиріт зокрема. Ми оглянули дім, і він справді прекрасний. Але не хочеться говорити - хай таких будинків буде більше. Хай би їх не було взагалі. Хай би усі діти росли і виховувалися з татами і мамами. Тут багато хто знає, що я не прихильник радянського ладу. Але, принагідно згадую, що саме у нас в Одесі одразу після громадянської війни для безпритульних було відкрите ціле селище. Воно стало рятівним колом для багатьох дітей. Вони у ньому зростали, вчилися і багато з них стали відомими і видатними людьми. Цей приклад, гідний поваги і наслідування, народився не з комуністичної ідеології, а від народної традиції моралі, за якою діти завжди були найбільшою цінністю нації. І може, той факт, що ми повертаємося до цих витоків, є найважливішим надбанням останього часу”, - сказав одеський міський голова.

Фонд „К” буде опікуватися сиротинцем і після його офіційного відкриття. Тут передбачили запровадження сучасної програми виховання Монтесорі. Підготовлені п”ять педагогів, які працюватимуть за спеціальною методикою.
XS
SM
MD
LG