Доступність посилання

ТОП новини

“Звуки життя”: Харч для немовлят.



Київ, 20 січня 2006 року.

"Усе найкраще - дітям". Це гасло начебто розповсюджується на всі аспекти дитячого життя - одяг, розваги, освіта, їжа. І звичайно, найменшим українцям мала би приділятись особлива увага. Може, саме через уболівання за молоде покоління, парламент після трьох років зволікань, все таки почав врегульовувати ринок дитячого харчування - вчора ухвалили відповідний закон. Чим годують наймолодших українців сьогодні і чим планують годувати завтра? Вітаю усіх, я Надія Шерстюк, а це програма Звуки Життя "Харч для немовлят"

Ніжний організм немовляти потребує екологічно чистої, свіжої їжі. І якщо вже мати не годує своїм молоком - то на допомогу приходять замінники. Ми вирішили поцікавитись у жінок - якій продукції вони довіряють? У безпечності вітчизняного дитячого харчування були впевнені і столичні мами - до травня дві тисячі четвертого, коли через неперевірену продукцію молочної кухні отруїлося більше ста немовлят. Надія, мати двохрічного Дмитра, якраз у той період щодня годувала сина продукції з молочної кухні. У той травневий день їй пощастило.

Аудіозапис програми. Перший випуск:

У материнському молоці є так звані імуно-глобуліни -які зміцьнюють імунну систему немовляти, каже лікар Марта Джус. Діти, вигодовані на материнському молоці менш вразливі до інфекційних хвороб, алергій і діатезів. Але якщо материнського молока не вистачає, то треба шукати якісні його замінники, каже лікар.

Аудіозапис програми. Другий випуск:

Неякісна дитяча їжа може суттєво нашкодити вашому малюку. Так сталося позаминулого року у Києві, коли через продукцію молочної кухні отруїлося понад сто немовлят. Європа теж не застрахована від подібних скандалів - найгучніший спалахнув рік тому, коли у дитячій їжі знайшли клей для упаковки. Подробиці цієї справи знає кореспондент Радіо Свобода у Римі Наталія Кудрик.

Аудіозапис програми. Третій випуск:

Парламент ухвалив закон, який врегульовує вітчизняний ринок дитячого харчування. Немовлята і діти до трьох років, які мешкають наи уражених радіацією територіях, а також з малозабезпечених сімей, харчуватимуться безкоштовно. Новий закон колишній міністр охорони здоров’я Микола Поліщук сприймає доволі скептично. За його словами, аби закон реально діяв, необхідна адресна допомога з дитячим харчуванням.

Аудіозапис програми. Четвертий випуск:
XS
SM
MD
LG