Доступність посилання

ТОП новини

У аеропорту „Одеса” обговорили перспективи на 2006 рік.


Петро Каландирець Одеса, 20 січня 2005 (RadioSvoboda.Ua) - Про підсумки минулого року та перспективи на 2006 – й говорили учасники зборів трубового колективу комунального підприємства Міжнародний аеропорт „Одеса”.

Активізація економічного життя в Україні, наявність великих підприємств, зокрема і з іноземним капіталом, зростання ділової активності підприємців, подальший розвиток туризму в регіоні в регіоні значно вплинуло і на зростання перевезень в аеропорту Одеса.

Комунальне підприємство сьогодні забезпечує прийом і випуск повітряних суден по першій категорії складності, має зв’язки з понад 60 містами світу і обслуговує 102 регулярних рейси на тиждень.

Аеропорт забезпечує рейси 17 українських та іноземних авіакомпаній на підставі міжурядових домовленостей.

Сьогодні з 33 аеропортів в Україні – Одеський за обсягом пасажирських перевезень займає третє місце (після Бориспольського і Симферопольського).

КП Міжнародний аеропорт „Одеса” - член Асоціації аеропортів Європи, Асоціації аеропортів України і СНД. Членство в Українській Асоціації Якості створює можливості підвищувати рівень обслуговування пасажирів.

На думку учасників зборів трудового колективу, все це стало можливим завдяки підтримці, яку надає адміністрація підприємства особисто Одеський міський голова Едуард Гурвіц. Перспектива реконструкції Міжнародного аеропорту стала одним із стратегічних проектів нинішнього міського керівництва.

У доповіді перед учасниками зборів трудового колективу Генеральний директор КП Міжнародний аеропорт „Одеса” Світлана Кобилянська подякувала за допомогу і першому заступнику Одеського міського голови Анатолію Ворохаєву та заступнику мера міста Вахтангі Убірія.

Без їхньої щоденної підтримки, за за словами пані Кобилянської, не вдалося б реалізувати чимало проектів спрямованих на оздоровлення роботи підприємства.

Необхідність реконструкції Міжнародного аеропорту „Одеса” підтримав і присутній на зборах директор департаменту фінансово-економічного реагування Державіаслужби України Віктор Зеленков:

„Вже сьогодні необхідно думати з перспективою на майбутнє. Необхідно нарощувати можливості прийому літаків. Є питання окреме по аеровокзалу. В цілому все забезпечується, але життя не стоїть на місці. Нині у Одеському аеропорті ми є свідками позитивно-стабільного розвитку”, сказав Віктор Зеленков.

У 2005 році на підприємстві з’явилися нові рейси: Мюнхен – Одеса – Мюнхен, Рига – Одеса – Рига. Весною цього року вводится новий – на Прагу. У перспективі Одеса матиме і авіасполучення зі столицею Великої Британії.

У першому кварталі поточного року завершуються роботи покликані створити в Одеському аеропорту технічного центру з обслуговування літаків „Боїнг”. А робота „бізнес залу” вже надала бюджету підприємства прибуток у розмірі 38,6 тисяч доларів при витратах 7.260 гривень.

У серпні – жовтні минулого року КП „Міжнародний аеропорт Одеса”, вперше за свою історію, виконав програму перевезення хасидів. Вперше в історії, в рамках міждержавного контракту, тут тричі приймали борт АН -124-100 „Руслан”.

Міжнародний аеропорт Одеса є складовою частиною трансєвропейських транспортних коридорів „Північ-Південь”, „Європа-Азія” і має великі перспективи зростання вантажопотоків, зокрема комбінованих (повітря – море, повітря – залізниця, повітря – автотранспорт).

Крім витрат на виробничу діяльність аеропорт постійно спрямовує, з прибутків підприємства, фінансування на соціальні програми робітників. Саме завдяки зусиллям нинішньої адміністрації КП Міжнародний аеропорт „Одеса” вдалося зберегти оздоровчий комплекс на березі Чорного моря. Цього року його планується зробити ще більше привабливим для відпочиваючих. Одеський аеропорт став першим с Україні аеропідприємством, у якому працює програма страхування з наданням стаціонарного лікування на всій території України. Особлива увага приділяється реалізації соціальних аспектів програми Президента України „На зустріч людям”.

Нині на підприємстві розробили План соціально-економічного розвитку, який, серед іншого, передбачає модернізацію радіотехнічних об’єктів аеропорту, запровадження авторизованої системи реєстрації пасажирів, ремонт інженерної інфраструктури, створення транзитного залу у аеровокзальному комплексі, капітальний ремонт і оновлення наземної аеродромної техніки для забезпечення високого рівня авіаційної безпеки.

Учасники зборів ухвалили резолюцію у якій назвали задовільною роботу Генерального директора комунального підприємства Міжнародний аеропорт „Одеса”. На їхню думку, підприємство має усі шанси стати провідним авіавузлом на Півдні України.
XS
SM
MD
LG